avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere in cazul vacantelor la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere in cazul vacantelor la domiciliul nerezident

Buna ziua

Vin cu rugaminte la dv. in cazul cind minora se afla la parintele nerezident 5 saptamini pe an in baza unei hotariri judecatoresti de vizitare,daca este vreo lege de compensare scutire a pensiei alimentare pe aceasta perioada,deoarece nu mi se pare corect sa se plateasca o pensie totusi mare de catre parintele nerezident care isi petrece perioada cu minora si cel rezident sa se foloseasca de pensia de intretinere in scopurile sale familiare.
Am inteles ca ar exista o lege 70 din 1 oct 2011 in aplicare a legii 287/2009 codul civil care da drepul sa fie compensate de scutirea parintelui nerezident de la plata pensiei de intretinere pentru urmatoarele 5 saptamini pe an.
Dar nu stiu daca ma poate ajuta in instanta cu cistig de cauza.

Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
stefan1967, utilizator
Cel mai recent răspuns: stefan1967 , utilizator 17:51, 3 Noiembrie 2012
Daca nu scrie in hotarare de acea scutire Sunteti bun de plata si in acea perioada.
Si daca asi vrea sa deschid un nou proces referitor la scutirea pensiei in aceea perioada asi avea cistig de cauza (cele 5 saptamini de vacanta a minorei).

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supendarea obligatiei de plata a pensiei stefan1967 stefan1967 Se impune legal compensarea datoriei subsemnatului, catre parintele rezident ( mama copilului) ,pentru o perioada de timp egala cu dublu perioadei in care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma putati ajuta va rog cu o clarificare in cazul urmatoarei ... MateiuToma MateiuToma Buna ziua, Ma putati ajuta va rog cu o clarificare in cazul urmatoarei spete? La o eventuala stabilire a contumului pensiei alimentare de catre instanta, se ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)