avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Suspendarea pensiei alimentare pe perioada cat copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Suspendarea pensiei alimentare pe perioada cat copilul se afla la parintele nerezident.

Sa judecat un proces in care am cerut suspendarea pensiei pe luna august cind minora se afla la mine facind dovada ca este normal sa mai am si cheltuieli suplimentare cu minora si in programul de vizita cit si in vacanta de vara respectiv luna august.
Acest proces sa incheiat si a respins cererea ca fiind neintemeiata si recursul ca nefondat, cu toate ca sau adus dovezi la dosar sa atins art.402 cod civil art.513 si mai ales disp.art.304 punctul 9 din codul de procedura civila, tot degeaba.
Vin cu rugaminte daca legal mai este vreo posibilitate de a duce la implinire aceasta suspendare a pensiei mai ales ca legea imi da acest drept dar uni judecatori mai fac abstractii de ea si sunt mai presus de lege.
Cel mai recent răspuns: stefan1967 , utilizator 14:51, 17 August 2013
Daca nu aveti hotarare judecatoreasca favorabila nu se suspenda.
Mie imi pare ilogic si o posibila imbogatirea fara justa cauza a mamei dar instantele probabil ca considera ca sunt banii minorului.
Chiar si asa, mama poate da si ea fond pentru o luna la minor.
Daca deschid un alt proces in care sa nu mai aduc nici o dovada de cheltuieli si doar sa se mearg pe legea in viguare, am vreo sansa de a da si ea o luna pentru minor?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chestie ilogica poate ma lamureste cineva mirceasb mirceasb Buna seara , ma confront cu o situatie putin ilogica in mintea mea, poate ma lumineaza si pe mine cineva: In anul 2017 un transportator subcontractor al meu ... (vezi toată discuția)
Plata intretineri daca minorul locuieste pe perioada vacantei de vara cu cel care plateste susca lenuta susca lenuta asadar , situatia mea este aceasta... daca eu ìi platesc intretinerea,dar peste 2 saptamani si pe toata perioada de vara pina la inceperea noului an ... (vezi toată discuția)