Daca mama nu are contract de munca, nu este nici in somaj, somajul ei incetand in martie 2012 si de la acea data nu mai realizeaza venituri, se mai poate cere indemnizatie pe numele tatalui? In conditiile in care mama ar sta acasa.
Buna ziua,
Situatia este urmatoarea: eu am fost somera pana in luna martie anul 2012 iar dupa aceasta data nu am am mai avut venituri. Urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii noiembrie 2012.
Sotul meu are venituri din luna august 2011, din contractul de munca pe care il are deschis la firma lui + venituri de la Cabinetul medical individual, ca medic stomatolog.
Se poate sa cerem indemnizatia pe numele lui? La cuantumul indemnizatiei se cumuleaza veniturile din contractul de munca si cele de la cabinet? Daca da, asta l-ar impiedica sa mai desfasoare activitate ca stomatolog pe perioada in care primim indemnizatia?
Eu ar trebui sa incep sa lucrez cu contract de munca de la inceputul lunii noiembrie 2012. Stiu ca indemnizatia i se acorda lui dupa cele 42 de zile de concediu postnatal.