avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Activitate Gili_M

Activitate Gili_M

Contractele de garzi inseamna ca in fiecare luna vei lucra cel mai probabil un numar diferit de ore si esti platit pe ora, functie de orele lucrate.
In cazul acestor contracte, vechimea in specialitate reprezinta suma tuturor orelor de garda lucrate. De exemplu, ai lucrat 3 garzi de 24 ore, adica 72 ore, adica 10 zile vechime in specialitate.
In cazul acestui tip de contract, concediul crestere copil reprezinta sau nu vechime in specialitate?
Chiar si in cazul unui CIM cu timp partial - efectuare garzi?
Pentru care vechimea in munca se calculeaza functie de numarul de ore lucrate in fiecare luna (care poate varia de la o luna la alta)?
Va multumesc
Buna ziua,
in cazul unui medic cu contract individual de munca cu timp partial - efectuare garzi, perioada concediului de crestere copil pana la varsta de 2 ani reprezinta sau nu vechime in specialitate? Intrarea si iesirea in/ din CCC s-au facut prin suspendarea/ reactivarea respectivului CIM cu timp partial - efectuare garzi.
Răspuns la discuția Ore de liniște la bloc
multumesc frumos, am sa-i transmit bunului vecin aceasta informație
Răspuns la discuția Ore de liniște la bloc
se poate face ceva când zgomotul e insuportabil in afara orelor de liniste?
Buna ziua,

as dori sa știu ce este permis in afara orelor de liniște intr-un imobil de locuințe. E permis ca televizorul si boxele unui vecin sa meargă de fiecare data intr-atât de tare încât sa-i poți tine evidenta playlistului?

Vecinii de lângă s-au mutat acum 4 ani si jumatate; au ascultat muzica tare de la bun început, cu toții, copii si părinți, tot timpul; urla in mod constant si când se converseaza pe Skype, știi automat toate intimitaturile. M-am rugat de ei, m-am plâns administratorului dar nimic; i-am amenințat cu poliția si am chiar chemat poliția (avertisment scris) si 2 saptamâni a fost liniște (cel putin nu mai trebuia sa ascult Observatorul de la 7 seara).

Când s-au reapucat de muzica, in loc sa chem poliția (ar fi primit amenda si cum au deja datorii mari la utilități, încerc sa evit sa ajungem la amenda) am mers la ei....mai ca nu mi-au ras in fata, domnului nu i s-a părut nimic ciudat in faptul ca eu știu exact ce piesa asculta, ce buletin de știri sau la ce film se uita. Când l-am întrebat de câte ori a auzit muzica sau televizorul mergând la mine-n casa, a dat din umeri, ca el e surd de o ureche si nu aude bine (exact astea au fost cuvintele lui).

Imobilul in care locuim e construit prin anii '70, cu pereti subtiri astfel încât sa-i poți spiona si reclama la securitate pe cei care ascultat Europa libera pe vremea aceea. Cum nu mi-am permis un apartament intr-o construcție mai modernă, bunul simt îmi spune ca trebuie sa mă adaptez condițiilor de trai...sa nu-mi folosesc boxele sau televizorul la maxim, sa nu fac chefuri etc etc; nu am pricinuit niciodata neplaceri vreunui vecin.

Pe ce cale legală pot sa-i pun in vedere vecinului ca e un troglodit fără pic de respect fata de cei din jur si ca trebuie sa-si completeze cei 7 ani de acasă?