avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in specialitate pentru CIM timp partial - garzi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in specialitate pentru CIM timp partial - garzi

Buna ziua,
in cazul unui medic cu contract individual de munca cu timp partial - efectuare garzi, perioada concediului de crestere copil pana la varsta de 2 ani reprezinta sau nu vechime in specialitate? Intrarea si iesirea in/ din CCC s-au facut prin suspendarea/ reactivarea respectivului CIM cu timp partial - efectuare garzi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 23 Mai 2023
perioada concediului de crestere copil pana la varsta de 2 ani reprezinta vechime in munca si in specialitate
Chiar si in cazul unui CIM cu timp partial - efectuare garzi?
Pentru care vechimea in munca se calculeaza functie de numarul de ore lucrate in fiecare luna (care poate varia de la o luna la alta)?
Va multumesc
Cine va spus ca, vechimea in munca se calculeaza functie de numarul de ore lucrate in fiecare luna?

Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Astfel, durata timpului de munca nu influenteaza calculul vechimii in munca si nici al stagiului de cotizare la pensie.

1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.


Insa aceste prevederi sunt valabile numai pentru de la o anumita data.
Contractele de garzi inseamna ca in fiecare luna vei lucra cel mai probabil un numar diferit de ore si esti platit pe ora, functie de orele lucrate.
In cazul acestor contracte, vechimea in specialitate reprezinta suma tuturor orelor de garda lucrate. De exemplu, ai lucrat 3 garzi de 24 ore, adica 72 ore, adica 10 zile vechime in specialitate.
In cazul acestui tip de contract, concediul crestere copil reprezinta sau nu vechime in specialitate?
In cazul acelui tip de contract, concediul crestere copil reprezinta vechime in specialitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj sandel-dorin sandel-dorin Buna ziua!As vrea sa va intreb daca perioada in care s-a beneficiat de somaj se calculeaza ca si vechime in calculul sporului de vechime. Dar cei doi ani ... (vezi toată discuția)
Stabilire gradatie gluten gluten La stabilirea vechimii ,perioada lucrata cu CIM -timp partial, cum se calculeaza? Ex. 5 luni cu 2 ore/zi, ce vechime in munca rezulta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Vechimea in munca pentru perioada angajarii cu jumatate de norma ilius olariu mircea ilius olariu mircea Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al activitatii mele din ultimii ani. Am fost pensionat de boala in urma unei operatii de hernie de disc cu pareza, in ... (vezi toată discuția)