avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stabilire gradatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stabilire gradatie


La stabilirea vechimii ,perioada lucrata cu CIM -timp partial, cum se calculeaza? Ex. 5 luni cu 2 ore/zi, ce vechime in munca rezulta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gluten , utilizator 09:59, 27 Iunie 2018
In ce perioada - din data ... pana in data .... - s-a lucrat cu timp partial ?
05.11.2012-01.05.2013
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
gluten, utilizator
2012-2013
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.


(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Astfel, durata timpului de munca nu influenteaza calculul vechimii in munca si nici al stagiului de cotizare la pensie.

1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.
Atunci, unde-i diferenta?!
Situatiile sunt diferite....
Cum sa fie egala vechimea in munca , in functie de durata contractului si nu in functie de numarul de ore lucrate?!

Alte discuții în legătură

Cim cu 4 ore afecteaza vechimea in munca? Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Tinand cont ca sunt incadrata cu 4 ore ma intreb daca la stagiul de cotzare ca si vechime, nu ca si contributie, ma va afecta la calculul pensiei, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)
Vechime ptr. pensie divele divele O mama care are 4 copii si lucreaza la revenire la locul de munca cu 6 ore, cum i se va lua in calcul timpul lucrat ptr. a realiza vechime ptr. pensionare. ... (vezi toată discuția)