avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate MugurFulger

Activitate MugurFulger

Discuție pensie urmas
Buna ziua!

Beneficiez de pensie de urmas de cativa ani pentru ca inca sunt studemnt. Din pacate din motive personale nu am putut sa ma prezint la cursurile ultimului an de facultate. Prin urmare am fost exmatriculat. Exista riscul sa imi fie suspendata pensia in conditiile in care intentionez sa reiau ultimul an de studiu si sa trimit adeverinta pana in octombrie?
Sau mai rau, e posibil sa mi se ceara sa inapoiez banii de care am beneficiat in anul in care nu m-am putut prezenta la cursuri?

Multumesc!
Buna seara,

In urma unui proces civil s-a dispus infiintarea proprii pe pensie. Timp de doua luni s-au retinut din pensie lunar o suma de bani (care, cumulata pe cele doua luni nu acoperea toata suma datorata). Ulterior creditorul a renuntat la executarea silita, astfel incat proprirea de pe pensie s-a ridicat. Acum creditorul vrea din nou reinceperea executarii.

E posibil sa faca acest lucru fara un nou proces, din moment ce el a renuntat dupa 2 luni de executare.

Mentionez ca am o hartie de la biroul executorului judecatoresc in care creditorul specifica ca renunta la executare (dar nu este mentionata nicio conditie, sau cum ca ar putea sa se razgandeasca).

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția partaj judiciar partaj succesoral
Deci eu am castigat, sa inteleg?
Buna ziua,

Sunt parat in procesul de partaj judiciar partaj succesoral. Procesul s-a incheiat cu urmatoarea solutie:

Solutie: Respinge cererea privind constatarea calităţii de unici moştenitori a reclamanţilor, ca nefondată. Admite excepţia prescrierii cererii privind reducţiunea testamentului. Respinge ca prescris capătul de cerere privind reducţiunea testamentului. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 10.09.2012

Ce inseamna defapt? Si ce se intampla daca nu se mai face recurs?

Va multumesc!