avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar partaj succesoral

Buna ziua,

Sunt parat in procesul de partaj judiciar partaj succesoral. Procesul s-a incheiat cu urmatoarea solutie:

Solutie: Respinge cererea privind constatarea calităţii de unici moştenitori a reclamanţilor, ca nefondată. Admite excepţia prescrierii cererii privind reducţiunea testamentului. Respinge ca prescris capătul de cerere privind reducţiunea testamentului. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 10.09.2012

Ce inseamna defapt? Si ce se intampla daca nu se mai face recurs?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:17, 4 Noiembrie 2012
Daca nu se face recurs solutia citata va ramane definitiva astfel ca testamentul care fusese atacat va ramane valabil incheiat.
Deci eu am castigat, sa inteleg?
Da, deoarece testamentul nu a fost atacat in termenul legal prevazut de lege. Veti fi sigur ca ati castigat la expirarea termenului de recurs sau - daca se declara recurs - dupa respingerea recursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva si irevocabila mostenire lucian7103 lucian7103 Buna ziua, Va solicit parerea in urmatoarea speta: - In 2001 persoana X face un testament olograf in favoarea persoanei Y in care ii lasa dupa deces un ... (vezi toată discuția)
Solutie proces! haller haller Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b]. La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)
Divort hotarare definitiva ? aura dana aura dana Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal ... (vezi toată discuția)