avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort hotarare definitiva ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort hotarare definitiva ?

Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal sotia a pierdut procesul si daunele morale, s-a hotarat din culpa comuna si cu obligatia de achita sotia cheltuieli de judecata la instanta de fond si cheltuieli de judecata la apel sotului. Hotararea este definitiva. Ce se mai poate face in acest caz ? Se poate face recurs? Mai exista o cale de atac ?

“Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulată de reclamantul-pârât Sotul în contradictoriu cu pârâta-reclamantă Sotia. Admite în parte cererea reconvenţională formulată de pârâta-reclamantă Sotia în contradictoriu cu reclamantul-pârât Sotul. Dispune desfacerea prin divorţ a căsătoriei încheiate de părţi la data de… şi trecută în registrul stării civile la nr…, din culpa exclusivă a reclamantului-pârât. Dispune ca pârâta-reclamantă să revină la numele avut anterior căsătoriei. În temeiul art. 388 din Codul civil, obligă reclamantul-pârât să plătească pârâtei-reclamante despăgubiri în cuantum de 30.000 lei. Anulează ca netimbrat capătul de cerere formulat de pârâta-reclamantă privind acordarea unei prestaţii compensatorii. Obligă reclamantul-pârât să achite pârâtei-reclamante cheltuieli de judecată în cuantum de 1200 lei. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la…”

“Solutia pe scurt: Admite apelul declarat de reclamantul-pârât Sotul împotriva sentinţei civile nr… pronunţate de Judecătoria … Schimbă în parte sentinţa apelată în cauză, în sensul următor: Admite în totalitate cererea de divorţ formulată de reclamantul-pârât Soul. Respinge, ca nefondată, cererea reconvenţională formulată de pârâta-reclamantă Sotia în contradictoriu cu reclamantul-pârât Sotul. Desface căsătoria încheiată între părţi la data de… şi trecută în registrul stării civile la… din culpa ambilor soţi, în loc de culpa exclusivă a reclamantul-pârât. Obligă pârâta-reclamantă Sotia să plătească apelantului Sotului suma de 1.100 lei, reprezentând cheltuieli de judecată la instanţa de fond. Menţine celelalte dispoziţii care nu sunt contrare prezentei decizii civile. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de pârâta-reclamantă Sotia împotriva aceleaşi sentinţe civile, în contradictoriu cu reclamantul-pârât Sotul. Obligă apelanta Sotia să plătească apelantului Sotul suma de 50 lei, reprezentând cheltuieli de judecată în apel. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi… prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin grefa instanţei.”
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:17, 24 Februarie 2019
e definitiva, nu mai e cale de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am castigat procesu ContSters424651 ContSters424651 12.06.2017Ora estimata: 09:00 Complet: LA3 Tip solutie: Schimbat în parte Solutia pe scurt: Admite apelul declarat de pârâtul-apelant Enache Viorel ... (vezi toată discuția)
Revizuirea (dupa recurs). spirit spirit Am castigat recursul, dar exista o contrarietate de decizii in apel si fond care ma determina sa ma gandesc la o urmatoare cale de atac. Va rog, daca are ... (vezi toată discuția)
Se mai percep cheltuieli de judecata daca am castigat partial in apel? Mia3 Mia3 Prima instanta - de fond: \"Solutia pe scurt: Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta......... în contradictoriu cu pârâta ... (vezi toată discuția)