avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate vasilica46

Activitate vasilica46

Multumesc mult. (Asa presupuneam si eu).
Buna ziua!
La solicitarea mea de a consulta (fotografia, scana) niste documente din arhiva scolii pentru a redacta monografia localitatii (editia a II-a),am primit raspunsul ca acest lucru este interzis potrivit legii care reglementeaza activitatea arhivistica si ca trebuie sa obtin aprobare de la Directia Judeteana a Arhivelor Statului Iasi.
Va rog sa ma indrumati in rezolvarea pe calea cea mai simpla a acestei solicitari.
Cu stima, V. Amarie, profesor pensionar din Tatarusi, jud. Iasi
Un grup de proprietari au captat izvoare de coasta de pe un teren in administrarea CAP , construind o fantana/ un put de captare si acumulare si tevi subpmantene (conducte) pentru transport apa la locuintele proprii. Nu s-au intocmit niciun fel de acte (autorizatie de constructie, proiectant etc), totul fiind in regim propriu si prin intelegere verbala si intrajutorare.
In prezent, dupa restituirea terenului unui mostenitor al fostului proprietar, la fantana/ rezervor are acces o alta persoana agreata de actualul mostenitor, nu cei care au construit fantana.
Interebari :
1. Poate fi legalizata prin acte situatia constructiei 1980 a fantanii de pe terenul actualului proprietar, adica este posibil si legal sa ni se elibereze de primarie CERTIFICAT DE EDIFICARE A CONSTRUCTIEI ?
2. Cei care au avut initiativa si au realizat fantana au vreun drept patrimonial pentru investitia facuta?
3. Actualul proprietar poate instraina fantana si terenul aferent fara anunt privind dreptul de preemtiune?