avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... documente post-factum pentru istalatii de alimentare ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

documente post-factum pentru istalatii de alimentare cu apa

Un grup de proprietari au captat izvoare de coasta de pe un teren in administrarea CAP , construind o fantana/ un put de captare si acumulare si tevi subpmantene (conducte) pentru transport apa la locuintele proprii. Nu s-au intocmit niciun fel de acte (autorizatie de constructie, proiectant etc), totul fiind in regim propriu si prin intelegere verbala si intrajutorare.
In prezent, dupa restituirea terenului unui mostenitor al fostului proprietar, la fantana/ rezervor are acces o alta persoana agreata de actualul mostenitor, nu cei care au construit fantana.
Interebari :
1. Poate fi legalizata prin acte situatia constructiei 1980 a fantanii de pe terenul actualului proprietar, adica este posibil si legal sa ni se elibereze de primarie CERTIFICAT DE EDIFICARE A CONSTRUCTIEI ?
2. Cei care au avut initiativa si au realizat fantana au vreun drept patrimonial pentru investitia facuta?
3. Actualul proprietar poate instraina fantana si terenul aferent fara anunt privind dreptul de preemtiune?

Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
vasilica46, utilizator

Alte discuții în legătură

Am nevoie de sprijin - vreau sa fac o asociatie TziTzi_84 TziTzi_84 Buna ziua ma numesc Rares si vreau sa ma ajutati in a constitui o asociatie ( nu stiu de ce tip ) Suntem 21 de utilizatori a unei aductiuni de apa potabila ... (vezi toată discuția)
Discutii bazin captare izvor cristinan44 cristinan44 Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:am o caseta in zona de munte, iar apa este furnizate prin caderea libera, de la un izvor ... (vezi toată discuția)
Terenul meu este traversat de o conducta de incalzire laurentiu39 laurentiu39 Sunt proprietarul unui imobil curti constructii in intravilan cumparat in anul 2006. Pe o parte din acest teren traverseaza o conducta cu agent termic in ... (vezi toată discuția)