avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Am nevoie de sprijin - Vreau sa fac o asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Am nevoie de sprijin - Vreau sa fac o asociatie

Buna ziua ma numesc Rares si vreau sa ma ajutati in a constitui o asociatie ( nu stiu de ce tip )

Suntem 21 de utilizatori a unei aductiuni de apa potabila intr-un sat de langa CLUJ si doresc sa ne constitum intr-o asociatie pentru a ne putea coordona activitatile mult mai eficient.
In urma cu multi ani "batranii satului" au contruit 2 bazine de acumulare a apei potabile captand doua izvoare in satul nostru folosindu-se de aceasta aductiune atunci 6 familii, in prezent suntem 21 de familii care beneficiem de aceasta aductiune si exista discutii privind curatarea bazinelor si lucrarilor aferente intretinerii acestora.Doresc sa constitui o asociatie dar nu stiu de ce tip poate fi acesta sau cum o pot face sa functioneze. Mentionez ca dorim sa cumparam pamantul pe care sunt amplasate bazinele ( proprietarul fiind de acord sa ne vanda acest teren) si nu stiu cum ar fi mai bine, asociatia care vreau sa o costitui poate cumpara o proprietate ?
Va rog sa ma sfatuiti cum as putea face acest lucru pentru a ne putea bucura impreuna de apa, fara cearta si scandal.

Multumesc anticipat
Rares
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:26, 4 Iulie 2013
faci mataluta o asociatie nonprofit poate fi obsteasca, gospodareasca etc. ii faci acte o inregistrezi la judecatorie, si poti cumpara pamant apa faci lucrari etc.
Multumesc pentru raspuns
Imi poti spune ce fel de acte trebuie pentru aceasta asociatie gospodareasca ?
Se pune problema daca, printr-o interpretare usor extensiva a prevederilor noului Cod Civil, s-ar preta ca forma juridica pentru acest scop asociatia de proprietari, si nu o asociatie "obisnuita" constituita pe OG 26 / 2000, cum se faceau, in lipsa de altceva, pana la intrarea in vigoare a noului Cod Civil...
Nu stiu daca pot sa ii zic chiar "asociatie de proprietari" din moment ce am captat izvoarele de pe un teren de deasupra satului( cu acordul proprietarului terenului ).
Este adevarat faptul ca aceste izvoare sunt proprietatea " Apele Romane "?
Daca da, pot face aceasta asociatie doar pentru intretinerea instalatiei existente?
Sau trebuie acord de la "Apele Romane" pentru exploatarea acestor izvoare si implicit pentru infatuirea asociatiei"

Astept un raspuns ..

Multumesc !
Ideea de ”asociatie de proprietari” se referea la proprietatea asupra conductei si intretinerea ei, daca e coproprietatea acelor persoane si nu a trecut in patrimoniul public. Cu dreptul de a capta acele izvoare si apa captata e alta discutie...

Alte discuții în legătură

Proprietar nou ne interzice accesul la izvorul de apa potabila, cumparat inainte de 4 proprietari dar actele nu mai sunt valabile Vlad N. Vlad N. Sub terenul unei cabane, s-a cumparat un teren cu bazin de acumulare de izvoare in urma cu 30 de ani la comun, de catre 4 proprietari. Toti cei 4 proprietari ... (vezi toată discuția)
Discutii bazin captare izvor cristinan44 cristinan44 Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:am o caseta in zona de munte, iar apa este furnizate prin caderea libera, de la un izvor ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidarea unei asociatii nonprofit vasi1 vasi1 Suntem un grup de propietari care am construit o aductiune cu apa si vrem sa ne constituim in Asociatie.Intrebarea e, daca patrimoniul este constituit din ... (vezi toată discuția)