avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Discutii bazin captare izvor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Discutii bazin captare izvor

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:am o caseta in zona de munte, iar apa este furnizate prin caderea libera, de la un izvor captat in amonte de un proprietar al terenului, care a construit un bazin. de curând, acesta face presiuni sa contribuim cu bani la constructia unui nou bazin, situat tot pe terenul lui. practic, a inceput sa ne oprească apa, in speranta ca vom prinde ideea si vom contribui. am aflat ca a vândut de fapt terenul pe care se gaseste actualul bazin. cine imi garantează ca daca voi dau bani, nu va proceda si in viitor la fel? ce fel de act as putea sa fac? conventie de furnizare a apei? dovada de plata a contribuţiei la constructia noului bazin, instalaţiei de distributie? cum as putea sa ma asigur cat de cat ca nu voi mai avea probleme?
scuze pentru greselile de redactare, scriu in timp ce călătoresc....
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2013
cristinan44, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristinan44 , utilizator 23:31, 5 August 2013
Accesiunea imobiliară naturală
Art. 575

Albiile părăsite de apele curgătoare

Albia părăsită de o apă curgătoare care şi-a format un nou curs va avea regimul juridic stabilit în legea specială.

per a contrario....

sau aveti beneficiul apei pt ca cel din amonte a deviat cursul si apa/albia nu trecea pe terenul dvs?

cel din amonte a cumparat terenul pe care se afla bazinul. apele izvoarelor din zona sunt captate si prin cadere, sunt alimentate gospodăriile si casele din zona. din pacate, putul de pe terenul meu nu este functional in prezent, ma gândesc sa forez din nou, ca sa nu mai depind exclusiv de cel ce detine terenul pe care se afla bazinul. fostul proprietar a contribuit la constructia bazinului si întelegerea verbală a fost ca alimentarea va fi gratuita. proprietarul terenului pe care se afla bazinul a vândut recent unui om de afaceri care a construit un hotel cu piscine pe amplasament. totodata, a cumparat un teren in amonte de amplasamentul bazinului, actual, a inceput constructia unui nou bazin si sustine sa contribuim la finalizarea constructiei. istoria se repeta probabil. face presiuni in sensul ca sustine ca prin alimentarea cu apa a actualului hotel, practic actualul bazin nu va avea capacitate sa alimenteze toate gospodăriile, asa cum era inainte. mai mult, cu toate ca pana acum, de cinci luni de zile, nu am avut absolut nici o problema cu apa, dupa ce s-a pus problema contribuţiei, si ne-am intalnit si nu am batut palma, urmând ca noi sa ne mai gândim, brusc, dupa nici doua ore de la discutie, apa de abia curgea. noi suntem noi in zona, nici nu avem suficiente informatii si pana la a avea un put functional, as vrea sa vad ce act as putea face cu omul asta astfel incat sa minimalizez pierderea, sa am si apa o perioada dar nici sa nu ma joace asa pe degete...
pur si simplu am simtit nevoia sa ma sfătuiesc, poate sun si altii care trec prin asemenea experiente neplăcute, orice sfat e binevenit. totodata sunt suparata pe mine, ca nu mi-am luat toate precauţiile necesare când am cumparat, dar de fiecare data, oricât ai incerca sa previi anumite vicii ascunse, tot este dificil. bunaoara, nu am stiut când am cumparat ca putul este nefunctional. oricum multumesc pentru intelegere si sfaturi. deci, sa rezum, terenul a apartinut fostului CAP, a fost cumparat de individ, au reconstruit bazinul si l-au întretinut mai multi gospodari, printre care si cel de la care am cumparat eu casa, iar acum, dupa înstrăinarea terenului, cu toate ca bazinul actual nu a fost înstrăinat, practic accesul la el este dificil pentru toti cei care l-au edificat, fond utilizat pentru folosul unui hotel si al gospodăriilor din zona. individul ne cere, in principal mie, pentru ca sunt nou venita in zona si nu stiu suficient istoria, sa contribui la constructia unui nou bazin, inceput de el si nefinalizat, situat pe terenul lui , in ideea ca nu voi avea apa pentru folosinţa gospodăriei mele din captarea actuala. ce act sa fac, astfel incat sa beneficiez si de apa, si sa fiu asigurata ca nu voi da bani la nesfârsit acestui individ? multumesc,, scuzati-ma daca nu am fost suficient de explicita.
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
cristinan44, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zona de risc/inundabila? Elisabeta C. Elisabeta C. Buna , as dori sa achizitionez un teren (de la un investitor), insa \"din popor\" se aude ca ar fi zona inundabila, cu panza freatica ridicata. Ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Distanta legala manitiu mircea manitiu mircea care este distanta legala detinuta de apele romane pe marginea unui riu ? (vezi toată discuția)
Concesionarea unui teren Codrinel Codrinel Îmi doresc sa concesionez sau sa iau in folosință un teren pe malul muresului in Arad, este o zona inundabila. As dori sa stiu ce sanse sunt sa il iau si la ... (vezi toată discuția)