Îmi doresc sa concesionez sau sa iau in folosință un teren pe malul muresului in Arad, este o zona inundabila. As dori sa stiu ce sanse sunt sa il iau si la cine trebuie sa ma adresez, primăriei sau apelor române? Va multumesc anticipat!
Art. 49 Legea apelor nr. 107/1996 Gospodărirea apelor Regimul lucrărilor care se construiesc pe ape sau care au legătură cu apele
CAPITOLUL III - Gospodărirea apelor
Secţiunea a 4-a - Regimul lucrărilor care se construiesc pe ape sau care au legătură cu apele
Art. 49
(1) Se interzice amplasarea în zona inundabilă a albiei majore şi în zonele de protecţie precizate la art. 40 de noi obiective economice sau sociale, inclusiv de noi locuinţe sau anexe ale acestora.
(2) Se exceptează de la prevederile alin. (1), pentru zona inundabilă a albiei majore, cazurile în care sunt prevăzute lucrări de apărare împotriva inundaţiilor, dimensionate corespunzător clasei de importanţă. Lucrările executate în zona inundabilă se execută numai pe baza avizului de amplasament, emis conform legii.
(3) Avizul de amplasament menţionat la alin. (2), obţinut în baza metodologiei elaborate de Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, nu exclude obligaţia obţinerii avizului de gospodărire a apelor şi a celorlalte avize necesare, potrivit legii.
(31) Obţinerea avizului de amplasament şi a avizului de gospodărire a apelor condiţionează eliberarea de către autorităţile administraţiei publice emitente a autorizaţiei de construire a lucrărilor prevăzute la art. 48 alin. (1).
Procedura de autorizare a lucrarilor de construire reglementata de Legea nr.50/1991 republicata si cu modificarile ulterioare cuprinde restrictii/interdictii privind zonele in care exista factori de risc printre care se numara si inundatiile
Regulamentul general de urbanism, aprobat prin HGR 525/1996, defineste doua categorii de riscuri, respectiv riscuri naturale si riscuri tehnologice (sectiunea 2, art.10 si 11).
In categoria riscurilor naturale se incadreaza: alunecarile de teren, nisipuri miscatoare, terenuri mlastinoase, scurgeri de torenti, eroziuni, avalanse de zapada, dislocari de stanci, zone inundabile si altele asemenea, delimitate pe fiecare judet prin Hotarare a Consiliului Judetean, cu avizul organelor de specialitate ale administratiei publice.
In zonele evidentiate cu expunere la riscuri, se autorizeaza numai executarea constructiilor care au drept scop limitarea efectelor asociate acestor riscuri.
Primaria locala cunoaste toate caracteristicile zonei/terenului deoarece ea elibereaza Certificatele de urbanism si Autorizatiile de construire.
Codul constructiilor
Phaeton
Doresc sa construiesc o locuinta unifamiliala si pentru asta am inceput sa caut informatii referitoare la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un ... (vezi toată discuția)