Buna ziua ma numesc Rares si vreau sa ma ajutati in a constitui o asociatie ( nu stiu de ce tip )
Suntem 21 de utilizatori a unei aductiuni de apa potabila intr-un sat de langa CLUJ si doresc sa ne constitum intr-o asociatie pentru a ne putea coordona activitatile mult mai eficient.
In urma cu multi ani "batranii satului" au contruit 2 bazine de acumulare a apei potabile captand doua izvoare in satul nostru folosindu-se de aceasta aductiune atunci 6 familii, in prezent suntem 21 de familii care beneficiem de aceasta aductiune si exista discutii privind curatarea bazinelor si lucrarilor aferente intretinerii acestora.Doresc sa constitui o asociatie dar nu stiu de ce tip poate fi acesta sau cum o pot face sa functioneze. Mentionez ca dorim sa cumparam pamantul pe care sunt amplasate bazinele ( proprietarul fiind de acord sa ne vanda acest teren) si nu stiu cum ar fi mai bine, asociatia care vreau sa o costitui poate cumpara o proprietate ?
Va rog sa ma sfatuiti cum as putea face acest lucru pentru a ne putea bucura impreuna de apa, fara cearta si scandal.
Cred ca puteti sa o initiati, dar banuiesc ca locul ei este in alta sectiune a forumului, ca acea problema nu cred ca are o legatura cu ONG-urile... Motiv pentru care eu nu voi participa la discutie, ca aici pe forum scriu numai pe teme specifice ONG, si daca si cum se pot capta si utiliza niste izvoare nu e o problema specifica ONG...