avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Activitate robertbuc

Activitate robertbuc

Buna ziua, am si eu o intrebare. Fiind plecat din tara in ultimul an de zile cu jobul de abia acum am descoperit ca asociatul meu cu care aveam o firma 50/50% a depus o modificare a actului constitutiv prin care imi diminua numarul de parti sociale de la 50% la 9,09% prin aport de capital si mi s-a revocat functia de administrator pe care o aveam impreuna cu el. Documentul l am gasit in monitorul oficial din martie 2018. Exista vreo cale de atac ?
Nu sunt de acord nici cu autoritatea parinteasca exclusiva atata timp cat nu m-am opus niciodata deciziilor mamei ,iar daca are nevoie de un act cu semnatura mea se poate face procura la notariat ,la fel ca si pentru plecarile in strainatate ale copilului.
Cat priveste pensia alimetara solicitata de 150 de euro , nu am cum sa aduc adeverinta de venit atata timp cat nu am un contract de munca pe durata determinata sau nu cu un venit stabil (bancile considera veniturile mele ca fiind de colaborare nu un venit stabil)
Cum sa justifici lipsa de implicare si solicitarea autoritatii exclusive cand faptul ca atunci cand eram in tara faceam acele calatorii in localitatea in care statea copilul,plateam acea remuneratie din proprie initiativa ?
Faptul ca am plecat in strainatate pentru ca veniturile din tara nu oferea posibilitatea de a putea sustine aceasta situatie tot lipsa de implicare e considerata?

Martonze a scris:

Cu ce nu sunteţi de acord, cu autoritatea părintească exclusivă sau cu plata pensiei alimentare de 150 euro?
Spuneţi că sunteţi plecat de 2 ani în străinătate, asta înseamnă că vizitaţi rar copilul sau deloc în ultimii 2 ani; nu vă deranjează cu nimic autoritatea părintească unică a mamei, dacă nu vă opuneţi, fiindcă autoritatea părintească unică vă dă aproape aceleaşi drepturi ca şi cea comună, cu excepţia faptului că mama nu mai are nevoie de acordul dvs. notarial dacă vrea să plece în excursie peste graniţă cu copilul. Ea ocupându-se zi de zi de copil, ştie mai bine ca dvs. care şcoală e mai bună, ce activităţi extraşcolare preferă copilul.
În privinţa pensiei alimentare, depinde de ţara unde sunteţi acum rezident.
-dacă în ţara respectivă există salariu minim net pe economie, instanţa poate acorda până la 25% din acest salariu minim, dacă nu duceţi adeverinţă de venit pe ultimele 6 luni
-dacă în respectiva ţară nu este reglementat un salariu minim(ex. Germania) şi vă declaraţi fără venit sau intreţinut, instanţa va acorda 25% din venitul minim net din Romania, din care care azi 25% ar fi 231 lei.


Buna ziua, am si eu o problema. Acum o saptamana m-am trezit cu un email cu o poza atasata ca s-a deschis un proces pe numele meu . Acum 7 ani am avut o relatie cu reclamanta din care a rezultat un copil. Eu am recunoscut copilul si chiar daca nu am fost casatoriti si fara nici o intelegere scrisa la notar sau in alta parte am considerat ca e normal sa particip financiar la cresterea copilului cu o suma de 600-700 lei pe luna cu toate ca in perioada aceea castigam in jur de 12 mil lei. Precizez ca in primii ani copilul a fost crescut in afara domiciliului mamei de catre bunici in alta localitate unde am fost de in vizita cate un weekend atunci cand timpul si banii mi au permis.Acum fata a revenit in localitate incepand scoala. De aproximativ 2 ani de zile eu am plecat in strainatate unde lucrez gen self employed cu plata la zi o data pe luna fiind platit in functie de numarul de zile lucrate. De cand am inceput sa castig am inceput sa trimit prin cont bancar suma de 150 euro considerand ca e transformarea sumei de 600 700 lei in euro.
Acum reclamanta solicita autoritatea parinteasca exclusiv si plata unei pensii alimentare de 150 euro.
Care ar fi modalitatile de combatere ale acestor cereri?
Eu nu am cum garanta plata acestei sume de bani atata timp cat eu nu am un venit stabil si un contract pe durata chiar si determinata.
multumesc ptr raspuns , este posibil sa gasim o solutie sa imi dati mai multe detalii daca se poate?
Buna ziuna , am si eu o problema cu rezilierea contractului firmei care ne contorizeaza blocul la caldura si anume: acest contract a fost facut in anul 2004 pe o durata de 10 ani de zile.S-au strans semnaturi de renuntare la repartitoare intr-un procent destul de mare si a fost notificata atat asociatia de proprietari cat si firma de contorizare ,care cu greu ma abtin sa nu o denumesc :)) Raspunsul firmei a fost ca denuntarea unilaterala a contractului se poate face doar prin plata unei sume ce reprezinta cei 2 ani de zile ramasi din contract ,ceva in jurul sumei de 10.000 roni dupa un calcul facut probabil de un magician ...Am citit la dvs pe forum ca aceasta problema a platii compensatorii este ilegala dar pe mine ma intereseaza si un articol de lege care sa il pot folosi in raspunsul ce doresc sa il trimit catre firma respectiva Sper ca m-am facut destul de clar inteles si astept un raspuns Multumesc