Nu sunt de acord nici cu autoritatea parinteasca exclusiva atata timp cat nu m-am opus niciodata deciziilor mamei ,iar daca are nevoie de un act cu semnatura mea se poate face procura la notariat ,la fel ca si pentru plecarile in strainatate ale copilului.
Cat priveste pensia alimetara solicitata de 150 de euro , nu am cum sa aduc adeverinta de venit atata timp cat nu am un contract de munca pe durata determinata sau nu cu un venit stabil (bancile considera veniturile mele ca fiind de colaborare nu un venit stabil)
Cum sa justifici lipsa de implicare si solicitarea autoritatii exclusive cand faptul ca atunci cand eram in tara faceam acele calatorii in localitatea in care statea copilul,plateam acea remuneratie din proprie initiativa ?
Faptul ca am plecat in strainatate pentru ca veniturile din tara nu oferea posibilitatea de a putea sustine aceasta situatie tot lipsa de implicare e considerata?
Martonze a scris:
Cu ce nu sunteţi de acord, cu autoritatea părintească exclusivă sau cu plata pensiei alimentare de 150 euro?
Spuneţi că sunteţi plecat de 2 ani în străinătate, asta înseamnă că vizitaţi rar copilul sau deloc în ultimii 2 ani; nu vă deranjează cu nimic autoritatea părintească unică a mamei, dacă nu vă opuneţi, fiindcă autoritatea părintească unică vă dă aproape aceleaşi drepturi ca şi cea comună, cu excepţia faptului că mama nu mai are nevoie de acordul dvs. notarial dacă vrea să plece în excursie peste graniţă cu copilul. Ea ocupându-se zi de zi de copil, ştie mai bine ca dvs. care şcoală e mai bună, ce activităţi extraşcolare preferă copilul.
În privinţa pensiei alimentare, depinde de ţara unde sunteţi acum rezident.
-dacă în ţara respectivă există salariu minim net pe economie, instanţa poate acorda până la 25% din acest salariu minim, dacă nu duceţi adeverinţă de venit pe ultimele 6 luni
-dacă în respectiva ţară nu este reglementat un salariu minim(ex. Germania) şi vă declaraţi fără venit sau intreţinut, instanţa va acorda 25% din venitul minim net din Romania, din care care azi 25% ar fi 231 lei.