avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema reziliere contract citire si repartizare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema reziliere contract citire si repartizare caldura

Buna ziuna , am si eu o problema cu rezilierea contractului firmei care ne contorizeaza blocul la caldura si anume: acest contract a fost facut in anul 2004 pe o durata de 10 ani de zile.S-au strans semnaturi de renuntare la repartitoare intr-un procent destul de mare si a fost notificata atat asociatia de proprietari cat si firma de contorizare ,care cu greu ma abtin sa nu o denumesc :)) Raspunsul firmei a fost ca denuntarea unilaterala a contractului se poate face doar prin plata unei sume ce reprezinta cei 2 ani de zile ramasi din contract ,ceva in jurul sumei de 10.000 roni dupa un calcul facut probabil de un magician ...Am citit la dvs pe forum ca aceasta problema a platii compensatorii este ilegala dar pe mine ma intereseaza si un articol de lege care sa il pot folosi in raspunsul ce doresc sa il trimit catre firma respectiva Sper ca m-am facut destul de clar inteles si astept un raspuns Multumesc
Cel mai recent răspuns: trifoi1998 , utilizator 20:22, 6 Noiembrie 2012
Incercati sa suspendati contractul pe perioada nedeterminata si asa nu mai aveti nimic de plata .Si noi am avut aceasta problema si am suspendat contractul acu doi ani si o sa tinem asa pana falimenteaza firma .:D
multumesc ptr raspuns , este posibil sa gasim o solutie sa imi dati mai multe detalii daca se poate?
Cum spuneam hotararea de renuntare la repartitoare a fost luat in Adunarea generala si cum nu se putea rezilizia contractul am facut cerere de suspendare pe perioada nedeterminata si uite asa o ducem de doi ani fara repartitoare .Administratorul a dus hotararea asociatiei la firma care deservea blocul .
Daca nu accepta suspendarea (solutie pe care o consider cea mai buna in coditiile date) mai exista o varianta: in contract nu scrie cati propietari din Asociatie trebuie sa aiba repartitoare. Pot renunta majoritatea (banuiesc ca au fost si unii care s-au opus) si firma ramne sa faca calculele pentru tot blocul si sa incaseze bani doar de la cativa.
Ideal ar fi sa fie doar un singur propietar care sa aiba repartitoare. In felul acesta le va trece pofta de mentinut contracte abuzive.
In plus, Asociatia nu este obligata de nimeni sa si foloseasca calculele firmei, le poate ignora, bine-mersi.
Ar trebui sa-i trageti la raspundere pe vecinii dvs., cei care au semnat cu mare veselie "pentru repartitoare". Acum 10 ani era o adevarata isterie, intretinuta de reclama firmelor interesate, IN CARDASIE cu autoritatile locale. Imi amintesc nume care sunt si acum in politica, amestecati in povestea care s-a dovedit a-nu-stiu-cata-teapa.

Acum, asistam la isteria polistirenizarii. Economie de 50%, cica, dar uita sa spuna ca 50% (eventual) se aplica numai la procentul de cel mult 30% care se pierde prin pereti, adica jumatata din 30, deci 15% cel mult. Restul, 70%, se pierde prin suprafetele vitrate (geamuri) asta numai daca nu s-o gasi vreun nebun sa infunde si ceva geamuri cu polistiren.

Revenind la cazul dvs., va sugerez sa faceti o notificare de 30 de zile, dupa care sa reziliati contractul. Nu vor avea nici o sansa in instanta, aveti suficiente drepturi ca si consumator, doar nu sunteti sclavi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitoare ContSters207843 ContSters207843 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum pot scapa de serviciile [EDIT] unei firme de repartitoare. Doresc sa renunt la repartitoare. In ce conditii se poate ... (vezi toată discuția)
Anulare contract firma de repartitoare mihaibm mihaibm buna ziua, blocul in care locuiesc are contract de prestari servicii (repartitoare de caldura) inca din anul 2004. platim foarte mult si inghetam de frig. Am ... (vezi toată discuția)
Renuntare repartitoare - costuri calistita calistita buna ziua administrator asociatie proprietari,mai multi proprietari doresc renuntarea la repartitoare de costuri in apartament,se poate rezilia contractul ... (vezi toată discuția)