buna ziua,
blocul in care locuiesc are contract de prestari servicii (repartitoare de caldura) inca din anul 2004. platim foarte mult si inghetam de frig. Am facut numeroase sesizari si reclamatii la asociatia de propietari si nu putem sa le dam jos.Avem 14 semnaturi din 20 de apartamente din care alte 3 apartamente au centrala.
Cum putem totusi sa scapam de ele,iar caldura sa ne fie facturata de regia de termoficare?
Ok e repartizata de ei. Problema e ca inca nu stim cum o repartizeaza ei, fac un calcul in functie de unitati, care calcul nu ne-a dus capul pe niciunul din bloc sa-l intelegem. Ideea ea ca vrem sa renuntam la ei ca si prestatori de servicii in asa fel incat sa nu mai inghetam de frig in casa si sa platim 3 mil. Deci care e metoda? Sa-i dam in judecata firma sau asociatia?
Metodologia este destul de complicata, dar daca doriti sa o consultati, exista ordinul ANRSC 343-2010 si norma tehnica de aplicare.
Oricum, referintele despre aceasta firma nu sunt prea bune.
ok multumesc , am sa caut si am sa citesc. Mi se pare ceva fantastic sa nu putem renunta la serviciile aceste firme :( . Hotie la drumul mare #-o .
Multumesc inca o data.
Nu a spus nimeni ca nu puteti renunta.
Puteti sa va folositi de modificarile aduse Codului Consumatorului:
Art. I. - Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 cu privire la Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 84. - Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale"
Art. II. - In anexa la Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 305 din 18 aprilie 2008, la punctul (1), litera j) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:
- comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit. e);
- comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;
- comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale;".
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
Plata incalzire
Maiana12
La blocul in care locuiesc, acum 2 ani s-au montat repartitoare de caldura. Dupa un an, asociatia de proprietari a renuntat la contractul cu firma care a ... (vezi toată discuția)