@elga50 a scris
acesta este un principiu in drept pe care ar trebui sa-l stie oricine si sa-l respecte, iar daca vrea sa nu-l mai respecte, atunci trebuie sa demonstreze ca are morive intemeiate sa denunte acel contract. Unde sa demonstreze acest lucru? In instanta.
Cand vreti sa renuntati la contractul enel ma voi oferi sa sa va ajut ca sa demonstrati in instanta ca aveti motive intemeiate sa faceti acest lucru =D>. La fel si in cazul contractului de chirie, de imprumut bancar, cablu tv, etc
Chiar vorbiti serios ? Eu o s-o iau ca pe o gluma; nu pot sa cred ca puteti face asemenea afirmatii.
Contractul este legea partilor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fi captiv in el. E un contract ca oricare altul, iar consumatorul il poate denunta oricand. Ce intelegeti dvs prin motiv intemeiat de a renunta la contract, de unde ati mai scos-o si pe asta. Pot sa renunte la contract oricand, doar ca asa au ei chef.
Trebuie subliniat faptul ca
repartitoarele nu sunt contoare individuale.Ele nu inregistreaza consumul de caldura. Acest sistemul de repartizare a costurilor este imperfect, toata lumea stie. Insa cu cat scade procentul celor ce au repartitoare instalate, imperfectiunea lui creste.
Nu e pusa deanboulea acea limita de 80% pentru montarea lor!!!
Acum sa revenim la problema.
Din punct de vedere individual, puteti renunta la repartitoare oricand, le dati jos chiar dvs si ati scapat de ele. Nimeni si absolut nimeni nu va poate obliga sa le pastrati. Daca sunteti si binevoitor puteti sa instiinati si asociatia de proprietari si firma de repartizare dar nu e musai.
Insa, cei care renunta la repartitoare au dorinta ca intreg sistemul sa revina la forma initiala si repartitoarele sa nu mai fie luate deloc in calcul in calculul cheltuielilor, in intreg blocul.
Desi in legislatie n-am gasit se fie specificat acest lucru. In foarte multe localitati exista hotarari ale consiliului local care precizeaza concret ca in asociatiile in care procentul celor cu repartitoare este mai mic de 80% nu se vor mai tine cont de acestea. Deasemenea exista sanctiuni atat pentru firmele de repartitoare cat si pentru asociatiile de proprietari care nu respecta acest lucru.
Deasemenea cred si afirm cu incredere ca o simpla actiune in instanta a unui proprietar dintr-o asociatie, sa zicem cu 50% proprietari cu repatitoare, va avea ca rezultat o hotarare favorabila, care obliga asociatia la renuntarea completa la sistemul de repartitoare.
@PS
D-na elga, am vazut in mai multe posturi atentionand cu privire la garvele repercursiuni ce le va avea asociatia daca renunta la contract. Va spun de pe acum sa uitati de asa ceva. Orice fel de clauza cu privire la despagubiri in caz de denunt, captivitate -minim 10 ani ca altfel s intampla nu stiu ce,, bla bla, toate sunt abuzive si deci prin urmare NULE.
Deci uitati de ele si nu mai speriati lumea.