Iata ce scrie in
Ordinul 343/2010 cu
Normă – tehnică privind repartizarea consumurilor de energie termică între consumatorii din imobilele de tip condominiu, în cazul folosirii sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum
Art. 7. (1) Montarea şi/sau exploatarea repartitoarele de costuri aferente spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă se realizează de acelaşi prestator care efectuează montajul, respectiv exploatarea celorlalte repartitoare de costuri pentru încălzire din unitatea de calcul.
(2) Exploatarea repartitoarelor de costuri pentru încălzire se poate realiza şi de către un alt titular de autorizaţie decât cel cu care este încheiat contractul în cazul în care titularului i-a fost suspendată sau retrasă autorizaţia. Preluarea obligaţiilor contractuale, temporar sau definitiv, poate fi făcută numai de către un prestator desemnat de autoritatea competentă.
Autoritatea competenta fiind ANRSC.
In consecinta folosirea datelor repartitoarelor si calculul caldurii (in schimbul unui comision) trebuie facute de catre o firma autorizata si nu de catre administrator.
Daca asociatia a renuntat la contractul cu prestatorul, atunci impartirea cheltuielilor cu caldura se face conform celorlalte norme in vigoare, adica pe cota-parte indiviza, asa cum se facea inainte de montarea repartitoarelor.
E totusi de mirare ca firma de repartitoare, dupa 2 ani de prestare servicii si cu un contract denuntat de asociatie a lasat lucruile
in coada de peste. Mai curand cred ca asociatia nu a reziliat contractul.
Oricum ceea ce se face in asociatie dv. este ilegal, v-am dat temeiul legal mai sus.