avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata incalzire

La blocul in care locuiesc, acum 2 ani s-au montat repartitoare de caldura. Dupa un an, asociatia de proprietari a renuntat la contractul cu firma care a montat repartitoarele, nimeni nu le mai citeste, locatarii sunt in continuare obligati sa citeasca indexul si sa-l comunice la administrator, calculul facandu-se in functie de cate unitati declara fiecare; adica vine factura pe total consum, d.na administrator imparte suma la nr de unitati declarate si apoi inmulteste pentru fiecare apartament; as dori sa stiu daca este corect ce se intampla si daca nu cumva ar trebui calculat pausal. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Maiana12 , utilizator 15:54, 11 Februarie 2011
Iata ce scrie in Ordinul 343/2010 cu Normă – tehnică privind repartizarea consumurilor de energie termică între consumatorii din imobilele de tip condominiu, în cazul folosirii sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum

Art. 7. (1) Montarea şi/sau exploatarea repartitoarele de costuri aferente spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă se realizează de acelaşi prestator care efectuează montajul, respectiv exploatarea celorlalte repartitoare de costuri pentru încălzire din unitatea de calcul.
(2) Exploatarea repartitoarelor de costuri pentru încălzire se poate realiza şi de către un alt titular de autorizaţie decât cel cu care este încheiat contractul în cazul în care titularului i-a fost suspendată sau retrasă autorizaţia. Preluarea obligaţiilor contractuale, temporar sau definitiv, poate fi făcută numai de către un prestator desemnat de autoritatea competentă.


Autoritatea competenta fiind ANRSC.
In consecinta folosirea datelor repartitoarelor si calculul caldurii (in schimbul unui comision) trebuie facute de catre o firma autorizata si nu de catre administrator.

Daca asociatia a renuntat la contractul cu prestatorul, atunci impartirea cheltuielilor cu caldura se face conform celorlalte norme in vigoare, adica pe cota-parte indiviza, asa cum se facea inainte de montarea repartitoarelor.

E totusi de mirare ca firma de repartitoare, dupa 2 ani de prestare servicii si cu un contract denuntat de asociatie a lasat lucruile in coada de peste. Mai curand cred ca asociatia nu a reziliat contractul.
Oricum ceea ce se face in asociatie dv. este ilegal, v-am dat temeiul legal mai sus.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
elga50, moderator
multumesc mult;
cred ca va trebui sa-i reclam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de energie termica în condominiu dumitruivascu1941 dumitruivascu1941 Buna ziua, 1) Va rog sa-mi precizati daca ORDINUL nr. 343/2010 (*actualizat la data de 29 iulie 2010*) publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 528 din 29 ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumului de energie termica -legislatie in vigoare danadom38 danadom38 Buna Seara, Va rog sa imi spuneti care este legislatia in vigoare care se aplica la repartizarea consumului de energie termica in asociatiile de ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ...la noi in asociatie suntem 50 de ap ....10 apartamente nu mai doresc sa aiba repartitoare pe calorifer ,motivand ca stau in ... (vezi toată discuția)