avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea consumului de energie termica -legislatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea consumului de energie termica -legislatie in vigoare

Buna Seara,

Va rog sa imi spuneti care este legislatia in vigoare care se aplica la repartizarea consumului de energie termica in asociatiile de proprietari, atat pentru cei care detin repartitoare cat si pentru cei care nu detin.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: danadom38 , utilizator 15:40, 16 Iunie 2014
Daca aveti apartamente cu repartitoaresi fara repartitoare, inseamna ca de repartizarea caldurii se ocupa firma care a montat repartitoarele, cel mai bine ar fi sa ii intrebati pe acestia, pentru ca au un anumit sistem de calcul in functie de pozitionarea apartamentului, iar celor cu repartitoare le calculeaza cat consuma, iar cei fara repartitoare fac repartizarea la pausal.
intrebam de legislatia pt.repartizarea energiei termice in cele doua cazuri : cu repartitoare si fara repartitoare( pentru blocuri diferite,deci in general)
Studiati [ link extern ]
Pentru blocurile fara repartitoare se aplica Ordinul 233 al ANRSC iar pentru cele cu repartitoare Ordinul 343/2010 al ANRSC.
Le gasit pe site-ul ANRSC (aveti link-ul dat de @ynocentta)
@danadom38

Pentru blocurile cu repartitoare, calculul caldurii se face de catre firme autorizate ANRSC, pe baza Ordinul 343/2010 ANRSC.
Calculul caldurii facut de alte persoane neautorizate este interzis, iar sumele astfel repartizate nu sunt opozabile locatarilor.

Pentru blocurile fara repartiitoare calculul caldurii se face in functie de cota-parte indiviza.

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari- modul de repartizare a consumurilor de energie termica roxana moldovan roxana moldovan Din toate normele si ordinele existente nu apare o fumulra de calcul al cheltuielilor aferente consumurilor de energie termica aferente apartamentelor detinute ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica - incalzire cicix cicix Sunt un locatar dintr-un bloc fara repartitoare doar un contor de energie termica montat la una din ceke trei scari ale blocului . Anul trecut am avut ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termica în condominiu dumitruivascu1941 dumitruivascu1941 Buna ziua, 1) Va rog sa-mi precizati daca ORDINUL nr. 343/2010 (*actualizat la data de 29 iulie 2010*) publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 528 din 29 ... (vezi toată discuția)