avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul energie termica - incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul energie termica - incalzire

Sunt un locatar dintr-un bloc fara repartitoare doar un contor de energie termica montat la una din ceke trei scari ale blocului .
Anul trecut am avut debransat trei sferturi din apartament .Anul acesta am luat legatura cu RADET Constanta care a constatat ca am repus in functiune dar jumatate din numarul de elementi .
Administratora face calculul incalzirii la Suprafata Utila , ce se intimpla cu mine care am o suprafata de radiere mai nica adica aproape jumatate fata de vecini .
RADET a facut constatarea mi-a facut proces verbal cu suprafata termica dar d-na administrator zice ca nu poate sa-mi faca numai mie calcul oe suprafata termica ?
Cum se calculeaza in aceasta situatie .
Si o alta situatie tot anul trecut neavind apometre plateam la pausal , noi suntem 2 persoane nu am fost niciodata atenta cum pune vechiul administrator la plata si la preluarea administrarii noua d-na adm. a constatat ca eram la pausal dar desi eram trecute 2 pers pe lista noi plateam 1 pers si acum ma incaseaza pe perioada de 1 an cu 1 pers pausal din urma este corect ???
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 20:26, 12 Aprilie 2011
La dv, in asociatie numai d-na administratora taie si spanzura? Nu aveti comitet executiv, presedinte?

Cum nu poate sa va calculeze separat la caldura? Ii e greu sa faca o repartizare proportionala si sa va micsoreze suprafata apartamentului luata in calcul la caldura conform cu PV al RADET? Inseamna ca nu are ce cauta in acea functie daca nu stie sa faca niste calcule.
Se aduna suprafete tuturor apartamentelor, iar la al dv. numai atata suprafata cata reiese din PV al RADET. Aceasta este suprafata totala pentru caldura. La aceasta suprafata totala se imparte factura de incalzire si se obtine pretul caldurii/mp.In cazul apartamentului dv. se inmulteste pretul/mp cu suprafata proportionala a apartamentului calculat de RADET (cea care s-a folosit la insumarea suprafetelor apartamentelor) si evident ca va rezulta o suma mai mica de plata la caldura.

Hotararea de a vi se calcula din urma apa ar fi justa daca ar fi ca urmare a unei decizii legale luate de comitetul executiv.
Administratora nu are dreptul sa decida nimic, ci ea sesizeaza comitetul executiv si pune in practica ceea ce acesta decide.

Deci abuz si incompetenta de la un cap la altul.
Conform Ordinului 233 al ANRSC calculul energiei termice se face la suprafata utila dar numai daca nu s-au modificat caloriferele originale ale blocului. Daca s-au facut modificari se face o expertiza care stabileste noua suprafata utila care se ia in calcul la repartizarea energiei termice (art. 17).
Cum la dumneavoastra acesta expetiza s-a facut (de catre RADET) administratorea era obligata sa prezinte situatia conducerii asociatiei care sa aprobe reducerea suprafetei de calcul.
Nu uitati ca administratoarea nu poate lua hotarari de una singura.
Cel mai bine este sa discutati problema cu presedintele blocului.
Ordinul 233/2004 a fost abrogat, asa ca nu-l mai invocati, desi o parte din prevederile lui au fost preluate in Ordinul 483/2008 privind aprobarea Contractului-cadru de furnizare a energiei termice
Administratora nu trebuie sa procedeze cum vrea ci cum trebuie. Daca nu poate sa faca aceste calcule, care la urma urmei sunt simple, poate e timpul sa o schimbati. Sesistati si presedintele asociatiei cu privire la aceste nereguli.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
grandanat, utilizator
Va rog daca se poate sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare legata tot de calculul energiei termice : in baza carei Legi / Ordonante se face repertizirea costurilor comune si consum dupa citirea repartitoarelor ?
exemplific ; pe prima repartizare de costuri facuta de firma care citeste repartitoarele a calculat 7.16 %custuri de baza si 92.84 % costuri consum. apoi a revenit cu o alta repartizare de costuri ( pe aceeasi perioada )30 % costuri comune si 70 % costuri consum, ca apoi sa vina cu varianta 50 % costuri comune si 50% costuri consum , ultima varianta ramanand definitiva.
In baza carei Legi /Ordonante se poate modifica procentul de calcul al costului comun + costul consum ?
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari- modul de repartizare a consumurilor de energie termica roxana moldovan roxana moldovan Din toate normele si ordinele existente nu apare o fumulra de calcul al cheltuielilor aferente consumurilor de energie termica aferente apartamentelor detinute ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumului de energie termica -legislatie in vigoare danadom38 danadom38 Buna Seara, Va rog sa imi spuneti care este legislatia in vigoare care se aplica la repartizarea consumului de energie termica in asociatiile de ... (vezi toată discuția)
Repartizarea ilegala a costurilor cu incalzirea dorian_live98 dorian_live98 Buna ziua, As avea urmatoarea speta: Blocul in care locuiesc nu are contor de caldura la subsol(s-a furat) Administratorul primeste factura cu consum pausal ... (vezi toată discuția)