Pt pasaport a semnat si tatal.
Se specifica in acel act ca minorul va avea domiciliul la mama sa, asadar are si el un domiciliu.
Cat despre incalcarea legii, asa cum dv spuneti, este vina celei care a intocmit acel act.
Iar pt iesirea din tara, am procura semnata de el.
Venitul lui net este de 2100 lei pe luna. Bani pe care el ii joaca la aparate (pe toti), deci are drepturi asupra copilului, nu?!
Obligatii=0
Sunt o mama care se chinuie, efectiv sa ii ofere copilului tot,dintr-un salariu de 1200 lei, platesc si chirie 400 si gradinita particulara copilului 280 lei, in timp ce tatal trece pe langa el nepasator!
Viata este asa cum ne-o facem, dar ce vina are copilul?!
Si copilul are drepruri, nu numai parintii!
Iar daca plec in alta tara, o fac pt copil, ca aici nu am ce sa ii ofer!
Citez din ”Conventia incheiata in procedura divortului cu copii minori”
In ceea ce priveste contributia noastra la cheltuielile de crestere,educare, invatatura si pregatire profesionala ale copilului, am convenit urmatoarele: fiecare parinte va contribui cu 25% din venitul sau net lunar, dar nu mai putin de 400 Ron/luna.
Parintele separat de copil, D.L. (numele lui), va achita contributia sa lunara la data de 17 a fiecarei luni, in numerar la domiciliul minorului.
Inchei citatul!
Si in legatura cu domiciliul copilului:
citez:
”Dupa divort, locuinta minorului este stabilita la mama sa, in....(adresa unde stam acum), iar in cazul in care mama sa isi va schimba domiciliul sau resedinta la alta adresa, fie in Romania, fie in strainatate, va locui cu mama la noul domiciliu sau noua resedinta a acesteia”
Iar ca si cont bancar, copilul are aici un cont deschis pt alocatia de stat (cont deschis pe numele meu -pt el), cont in care tatal ar putea depune banii si pe care nu il voi inchide, desi copilul va primi alocatia de acolo si nu va mai primi aici.
As putea sa ii transmit acest cont?
Tatal lucreaza in acelasi loc.
Numai ca el s-a angajat, asa cum am spus in fata notarului, ca acolo s-a incheiat casatoria, partajul si domiciliul copilului, sa ii dea acesti bani la domiciliul copilului, adica unde stam acum cu chirie. Iar el nu a venit nici macar sa isi vada copilul, dar sa ii mai dea si bani.
Deci hotararea o am de la notar.
Asadar , acum eu va trebui , cu acea hotarare sa merg la un executor judecatoresc sau la judecatorie pt neplata pensiei?
II pot comunica prin posta un nr de cont in care el sa vireze banii, aici in tara, este legal?
Multumesc ca ma ajutati!
Pe procura scrie ca pot pleca cu, copilul din tara si ca va avea domiciliul cu mine in Belgia, ca il pot inscrie la scola si gradinita acolo si il voi reprezenta la toate institutiiile din Belgia
Procura este semnata de el in fata unui notar. Mai am inca una prin care el isi da consimtamantul ca pot calatori cu el oriunde in uniunea europeana cu avionul sau masina. Petntru Belgia am in procura scris exacat si traseul ce urmeaza sa il facem, adica tarile prin care trecem pt a ajunge acolo.
Cat priveste alocatia de stat , aceasta este pe numele meu.
Singura greseala este ca in hotararea prin care el se obliga la plata pensiei alimentare este trecut ca el ii va da copilul banii la domiciliul acestuia. Cum noi urmeaza sa avem domiciliul in Belgia, el nu va mai avea cum sa imi trimita banii (pe care nici aici nu mi i-a dat). De la notariat mi-a spus ca fara acordul lui, nu ii pot comunica un nr de cont pt a-i trimite banii, fara ca el sa fie prezent.Iar la notar nu va mai merge.Problema este ca peste 3 ani voi avea iar nevoie de semnatura lui pt un nou pasaport al copilului si el ma va santaja din nou, cerandu-mi bani, pt a fi de acord. Daca eu as putea demonstra ca el nu isi exercita dreptul si obligatia de parinte, prin neplata pensiei alimentare, poate as dovedi ceea ce el este, adica un tata iresponsabil.
De asta vreau sa stiu cum sa ii comunic un nr de cont, legal, pt ca el nu va da banii copilului niciodata!
Inca odata, va multumesc!
Am toate hartiile sa plec din tara. Numai ca peste 3 ani am nevoie iar de semnatura lui pt ca va expira pasaportul copilului. Si nu am cum sa dovedesc ca el este asa cum este si ca bani nuu ii da copilului.
As vrea asa cum am mai spus, sa ii comunic oficial , daca se poate , un nr de cont (contul alocatiei de stat al copilului) si nu stiu cum sa i-l comunic.
Acum m-a santajat pt semnatura copilului, mi-a cerut bani.am semnat coplatitoare pt un credit al lui. De ce si peste 3 ani sa o faca la fel?!
De ce ,calitatea de parinte trebuie sa o exercit doar eu?!
El are un salariu aici de 2000 lei, are de unde plati si copilului, nu numai la jocuri.
Scuze pt ca am scris cu majuscule!
buna ziua.
am un copil de 5 ani si sunt divortata de sot din iulie 2012.
el a fost obligat prin hotarare notariala la plata unei pensii de min 400 lei, bani pe care el trebuia sa ii dea la domiciliul copilului, adica acasa la mine.
de cand s-a eliberat acea hotarare, el nu a platit nimic.
eu urmeaza sa plec din tara in decembrie cu contract de munca.
va rog din suflet sa ma jutati!
cum sa fac sa il dau in judecata daca eu plec din tara, se poate judeca procesul fara prezenta mea?
sau cum sa ii comunic oficial un nr de cont in care el sa vireze banii aici pt a dovedi ca nu isi exercita obligatia de parinte.
mentionez ca el are o boala incurabila cu jocurile de noroc si ca niciodata nu ii da bani copilului.
ce ar trebui sa fac?
va multumim din suflet!
plec cu o firma de recrutare , dar angajatorul este belgian. nu avem nici un bun comun.
ce sa fac in cazul acesta?
sa platesc eu lunar rata?
iar de intors nu ma voi mai intoarce in romania pt ca prea milt am suferit aici si nu mai am pe nimeni.
[ nu mai scrieti cu majuscule pe forum, multumesc]
buna ziua.
este a 2 a oara cand adresez aceasta intrebare si nimeni nu-mi poate da un raspuns.
in luna iulie 2012 am divortat de sot, avem un copil impreuna. ca el sa imi acorde divortul, copilul si datorita amenintarilor lui, am semnat ca si coplatitor la un credit de nevoi personale , fara ipoteca, de 650 mil vechi pe o perioada de 10 ani. acum urmeaza sa plec in belgia cu contract de munca, iar sotul nu a mai platit la banca rata si copilului nu-i da pensie alimentara.
el este salariat.
daca el nu mai plateste, firmele de recuparari sau banca imi pot bloca salariul in belgia?
ce ma sfatuiti sa fac?
va multumesc din suflet!
Buna seara.
In luna iulie 2012 am divorata de sot, impreuna avem un copil de 5 ani.Sotul joaca toti banii la jocurile de noroc. Pe perioada casatoriei sotul a facut un credit de nevoi personale pe o periada de 10 ani, la care eu am fost coplatitoare.Datorita datoriilor imense pe care fostul sot le are, mi-a acordat divortul si copilul DOAR CU CONDITIA SA FACEM O REFINANTARE A ACELUI CREDIT , PLUS o suma de bani cu care el sa ramana. Divortul s-a incheiat pe 27 iulie , iar pe 29 iulie a facut refinantarea si am semnat iar ca girant. S-a achitat creditul ulterior si am facut altul mai mare. eu am girat cu salariul meu. El a fost obligat la plata unei pensii alimentare pt copil, iar noi, ne-am inteles in particular ca el sa plateasca rata la banca si sa nu mai dea alocatie copilului. Acum am constat ca el nu a mai platit rata la banca si nici pensie alimentara nu ii da copilului Eu urmeaza sa plec din tara in Belgia cu contract de munca in decembrie. Daca el nu va plati in continuare, ce se va intampla cu datoria de aici?
Ar putea banca sa imi opreasca rata si acolo, in calitate de coplatitor?
Se sting vreodata datoriile la banca, sau ce se intampla cand ma voi intoarce in tara?
Ce ar trebui sa fac eu in acest caz? Mentionez ca nu mai avem nici un bun comun, totul s-a impartit si a fost vandut,
Va multumesc anticipat!