buna ziua.
am un copil de 5 ani si sunt divortata de sot din iulie 2012.
el a fost obligat prin hotarare notariala la plata unei pensii de min 400 lei, bani pe care el trebuia sa ii dea la domiciliul copilului, adica acasa la mine.
de cand s-a eliberat acea hotarare, el nu a platit nimic.
eu urmeaza sa plec din tara in decembrie cu contract de munca.
va rog din suflet sa ma jutati!
cum sa fac sa il dau in judecata daca eu plec din tara, se poate judeca procesul fara prezenta mea?
sau cum sa ii comunic oficial un nr de cont in care el sa vireze banii aici pt a dovedi ca nu isi exercita obligatia de parinte.
mentionez ca el are o boala incurabila cu jocurile de noroc si ca niciodata nu ii da bani copilului.
ce ar trebui sa fac?
va multumim din suflet!
Vorbiti cu el sa va semneze sa puteti pleca cu copilul din tara si incercati sa uitati de acesti bani.
Nu are sens sa platiti executor judecatoresc daca el e sarac si nu are bani.
Veti pierde si banii dati la executor.
Am toate hartiile sa plec din tara. Numai ca peste 3 ani am nevoie iar de semnatura lui pt ca va expira pasaportul copilului. Si nu am cum sa dovedesc ca el este asa cum este si ca bani nuu ii da copilului.
As vrea asa cum am mai spus, sa ii comunic oficial , daca se poate , un nr de cont (contul alocatiei de stat al copilului) si nu stiu cum sa i-l comunic.
Acum m-a santajat pt semnatura copilului, mi-a cerut bani.am semnat coplatitoare pt un credit al lui. De ce si peste 3 ani sa o faca la fel?!
De ce ,calitatea de parinte trebuie sa o exercit doar eu?!
El are un salariu aici de 2000 lei, are de unde plati si copilului, nu numai la jocuri.
Scuze pt ca am scris cu majuscule!
In momentul asta, beneficiar al alocatiei de la stat e tatal ? il puteti schimba pe numele dvs cu cerere, copie dupa hotarare din care sa reiasa ca domiciliul copilului e la dvs.
Nu trebuia sa cedati santajului, puteati obtine o hotarare care sa suplineasca acordul tatalui, asa veti proceda cand veti face copilului pasaport.
In privinta pensiei restanta va puteti adresa unui executor judecatoresc care sa-i puna poprire pe salariu si pt pensia restanta si pt cea curenta.
Cand v-a dat tatal acordul sa iesiti cu copilul din tara si ce scrie in acel acord ? Intreb pt ca s-ar putea sa nu puttei iesi din tara in baza acelui acord daca nu are mentionat durata cxalatoriei si destinatia.
Pe procura scrie ca pot pleca cu, copilul din tara si ca va avea domiciliul cu mine in Belgia, ca il pot inscrie la scola si gradinita acolo si il voi reprezenta la toate institutiiile din Belgia
Procura este semnata de el in fata unui notar. Mai am inca una prin care el isi da consimtamantul ca pot calatori cu el oriunde in uniunea europeana cu avionul sau masina. Petntru Belgia am in procura scris exacat si traseul ce urmeaza sa il facem, adica tarile prin care trecem pt a ajunge acolo.
Cat priveste alocatia de stat , aceasta este pe numele meu.
Singura greseala este ca in hotararea prin care el se obliga la plata pensiei alimentare este trecut ca el ii va da copilul banii la domiciliul acestuia. Cum noi urmeaza sa avem domiciliul in Belgia, el nu va mai avea cum sa imi trimita banii (pe care nici aici nu mi i-a dat). De la notariat mi-a spus ca fara acordul lui, nu ii pot comunica un nr de cont pt a-i trimite banii, fara ca el sa fie prezent.Iar la notar nu va mai merge.Problema este ca peste 3 ani voi avea iar nevoie de semnatura lui pt un nou pasaport al copilului si el ma va santaja din nou, cerandu-mi bani, pt a fi de acord. Daca eu as putea demonstra ca el nu isi exercita dreptul si obligatia de parinte, prin neplata pensiei alimentare, poate as dovedi ceea ce el este, adica un tata iresponsabil.
De asta vreau sa stiu cum sa ii comunic un nr de cont, legal, pt ca el nu va da banii copilului niciodata!
Inca odata, va multumesc!
Alte discuții în legătură
Divort
pricopimaya
ce drepturi am in caz de divort in 2007 am plecat cu actualul sot in italia pe atunci nu eram casatoriti,fiecare salar il trimiteam acasa sa renovam casa unde ... (vezi toată discuția)