avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

ce drepturi am in caz de divort in 2007 am plecat cu actualul sot in italia pe atunci nu eram casatoriti,fiecare salar il trimiteam acasa sa renovam casa unde a locuit el de copil ce e pe numele lui,In 2012 ne-am intors acasa ne-am casatorit in 2013 am nascut o fetita in 2014 am plecat in belgia cu copilul la sotul meu dar supriza a inceput sa ma umilesca sa ma ameninte ca ma da afara din casa ca imi ea fetita ca nu am nici un drept asupra casei din romania ca pe timpul ala nu eram casatoriti legal .acum nu pot sa parasesc belgia pentru ca n u vrea sa imi dea procura sau bilet de voie.va rog ajutatima cu un sfat in caz de divort eu ce drepturi am in caz de partaj si copilul meu ce drept are? caci mereu ma ameninta ca nu voi vedea nimik nici casa nici pensie alimentara nimik.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:16, 17 Septembrie 2014
Tot ce ati dobândit in timpul căsătoriei, sunt bunuri comune. Ce ati investit înainte de căsătorie, trebuie sa dovediti ca banii s-au investit in ce Spuneti Dvs. In ceea ce privește minorul, cu siguranță ramine cu Dvs, custodia este comuna cf legii, iar soțul va fi obligat la plata unei pensii de întreținere.
Cand ati plecat spre Belgia ati avut pasaport pt copil, nu ? Puteti sa va intoarceti cu copilul si fara voia lui.
va multumesc pt raspuns, cand am venit in belgia am avut pasaport si il am dar pe cine am intrebat daca pot sa plec cu copilul fara voia tatalui mi-au zis ca da alti ca nu si atunci eu sunt intr-o mare dilema daca eu plec fara acord si la aeroport ma opreste ce ma fac nu cunosc pe nimeni aici nici limba nu o vb, de aceea va mai deranjez cu o intrebare chiar pot sa plec fara voia tatalui doar cu pasaportul fetei fara procura sau bilet de voie? va multumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea la care va referiti reglementeaza conditiile in care copiii romani ies din tara, cand ati iesit din tara v-a trebuit acordul tatalui, acum ca va intoarceti, nu va trebuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut un avocat care sa faca dreptate pentru o fetita care nu are nici o vina maria.monica38 maria.monica38 acum 12 ani am deschis un proces de divort pe care nu l-am castigat chiar daca aveam certificat medici legal ca sotul m-a strins de gat,poate din cauza ca ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara sorif sorif Eu sunt divortata, fetita, in varsta de 6 ani este prins sentinta de divort, in ingrijirea mea. In sentinta nu este stipulat programul de vizitare, intrucat, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost ... Andreea Doboli Andreea Doboli Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost căsătorită cu tatăl ei deși fetița este pe numele lui,vreau sa plec din țară la o sora de ... (vezi toată discuția)