avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... caut un avocat care sa faca dreptate pentru o fetita ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

caut un avocat care sa faca dreptate pentru o fetita care nu are nici o vina

acum 12 ani am deschis un proces de divort pe care nu l-am castigat chiar daca aveam certificat medici legal ca sotul m-a strins de gat,poate din cauza ca aveam atunci 18 ani,si m-am casatorit la 16...in fine acum sunt bine, m-am recasatorit,fetita este super bine si as vreau sa clarific situatia ei si a mea. vreau sa merg in vacanta in alta tara , nu stiu daca o pot lua cu mine si nu pot merge fara ea.
in sentita definitiva tatal are drept de vizita,oricum nu a vizitat-o de 10 ani,noi locuim in norvegia acum,fetita va primi si alocatie de la tara asta in martie anul asta,dar am avut putine probleme la aeroport,ne-a ajutat dumnezeu de ne-a dat voie sa trecem pentru ca eu am numele actualului sot, in sentinta de divort am numele de fata si fetita are numele primlui sot.
va multumesc din suflet pentru timpul dvs.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 21:18, 29 Ianuarie 2010
cred ca nu ati facut proces de incredintare a minorului, ca daca va era incredintata puteati iesea din tara fara acordul tatalui.
problema cu numele nu stiu cum sa o rezolvati ca va avea si tatal natural un cuvant de spus.
buna ziua.
va trebui sa solicitati incredintarea minorei , in instanta . daca instanta va va acorda custodia fetei, in baza hotararii judecatoresti definitive puteti pleca cu minora unde doriti, fara a mai avea nevoie de acordul tatalui sau natural.
Daca fostul sot are drept de vizita inseaman ca fetita e incredintata mamei.

In rest nu prea se intelege ce anume doriti..Sunteti deja cu fetita in Norvegia? Si care e problema?
=D>inseamna ca este bn. pentru ca eu am facut procesul de incredintare a minorei spre crestere si ingrijire,si este irevocabila.caci mi-a spus si doamna de la politie cand am facut pasaportul fetitei ca pot iesi cu ea din tara.
va multumesc.:))
Aveti grija ca daca are drept de vizitare in hotarare va trebuie acordul....asa spune legea...dar daca ati convins , bravo!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O hartie,care poate schimba viata unei fetite maria.monica38 maria.monica38 Suntem in Norvegia de un an,eu fetita din prima casatorie,si actualul meu sot. Acum ne-am reinnoit cerea la politia din Norvegia,ptr a ramane aici ... (vezi toată discuția)
Custodie definitiva si irevocabila oscumpyka oscumpyka Buna seara..va multumesc in primul rand pentru raspunsuri...dar mai am si eu o intrebare din miile de intrebari la care inca nu le gasesc raspunsul....am ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua.am si eu o intrebare:sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata .fostul meu sot locuieste in vaslui iar eu cu ... (vezi toată discuția)