avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O HARTIE,CARE POATE SCHIMBA VIATA UNEI FETITE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O HARTIE,CARE POATE SCHIMBA VIATA UNEI FETITE

Suntem in Norvegia de un an,eu fetita din prima casatorie,si actualul meu sot.
Acum ne-am reinnoit cerea la politia din Norvegia,ptr a ramane aici definitiv,dat fiind ca fetita ar putea beneficia de toate drepturile pe care le are un copil norvegian.(doar alocatia e 150 euro).
Dar,mi-au cerut confirmare scrisa de la tatal natural,ca este de acord ca fetita sa locuiasca in Norvegia cu mine si actualul sot.......
Tatal natural e genul 'Garcea' care nu intelege.Zice ca ne da hartia numai daca merge sotul meu actual in tara sa o treaca pe fetita pe numele lui,cu toate drepturile.Exact ce vrem si noi,doar ca in Norvegia fetita e inregistrata cu numele tatalui natural,si permisul de sedere i se da pe acel nume,cu care e in certificatul de nastere.
Deci ,oricum daca isi schimba fetita numele nu mai are nevoie de tatal ei natural ptr absolut nimic.
Si nu ar trebui sa fiu eu cand ii schimba numele,ca doar nu e masina,sa-i schimbe proprietarul.....:stunned:
imi trebue acum doar o hartie semnata,iar el vrea sa schimbam numele si nu ne putem intelege.
CE POT SA FAC,MERG SA-L BAT ?#-o#-o#-o
putem schimba numele dupa ce se termina cu permisul de sedere.
Va multumesc pentru atentie.
P.S.inchipuitiva ce e in sufletul fetitei,careia tatal natural pe care il iubea cum iubesc fetitele tatii,nu o mai vrea,dar nici nu o lasa sa stea cu mami......:sorry::(:(:(

Cel mai recent răspuns: maria.monica38 , utilizator 20:41, 21 Martie 2010
Delicat, intr-adevar, insa nu aveti cum sa faceti demersurile pe care le doriti fara acordul tatalui natural, care ,se pare ca nu intelege si va pune conditii. Variantele sunt tot calea amiabila, eventual, puneti fetita sa il induioseze..fie asteptati expirarea permisului de sedere pentru a schimba numele fetitei.
Credeti ca as putea sa-i spun sa scrie la notar o hartie pe care sa specifice ca renunta la drepturi si obligatii in legatura cu minora,si ca-mi acorda mie toate obligatiile cu privire la minora?
Si asa renunta si el la copil si fetita nu mai am nevoie de acordul lui pentru a trai linistita cu mami.
Si toata lumea e multumita...
Nu , nu se poate renunta asa la obligatiile parintesti. ceea ce aveti dvs. nevoie este acel acord prin care tatal consimte ca fetita sa locuiasca in alta tara. La drepturile si obligatiile sale renunta in momentul in care isi da acordul ca barbatul cu care sunteti acum sa oadopte fetita, in acel moment, legaturile de rudenite dintre tata si fiica inceteaza , stabilindu-se o noua filiatie , a fetitei fata de tatal adoptiv.
“Isi schimba fetita numele” si nu va mai avea nevoie de la tatal natural de absolut nimic… Nu cred ca e asa simplu… A-si schimba numele nu schimba faptul ca tatal ei ramane - legal - cel trecut in certificatul de nastere romanesc.
“Cu toate drepturile pe numele actualului dv sot” inseamna, practic, adoptie - ceea ce nu mai e deloc “o simpla hartie”.
Tatal natural intelege, in mod sigur… Calea cea mai usoara este sa il convingeti… Daca nu se poate si nu se poate il puteti, eventual, chema in judecata pentru a-i obtine acordul (desi e usor exagerat) - daca puteti justifica “marele interes” al copilului (exceptand suma de bani de care ar beneficia). Sau asteptati sa implineasca fetitza varsta majoratului... :(
“Schimbare nume” inseamna una, iar “drepturi depline” pe care le-ar avea noul dv sot dar si fetita inseamna alta.
deci nu se poate ca tatal natural sa scrie o hartie prin care sa-mi dea mie deplinatatea drepturilor in privinta minorei,inclisiv schimbarea numelui?
si daca vom merge in tara sa-i schimbam numele,unde mergem,la tribunal,la politie la notar?
poate ne puteti ajuta ,cum sa facem sa pierdem mai putin timp.
schimbarea numelui implica si schimbarea certificatului de nastere?
va las adresa mea de mail,poate vb mai in amanunt:maria.monica38@yahoo.com

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez minora pe numele sotului meu, care nu e tatal biologic al fetitei? Monyk_Ady Monyk_Ady Am o fetita din afara casatoriei este de 2 ani si 8 luni cum as putea sa o trec pe numele luat dupa casatorie,ea poarta numele meu de fata in certificat la ... (vezi toată discuția)
Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Numele de familie GeorgianaCroitoru GeorgianaCroitoru Buna ziua, Am o fetita dintr-o relatie anterioară de 5 anișori. După 3 ani de stat in tribunal am reusit sa obtin custodia exclusivă și schimbarea ... (vezi toată discuția)