avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numele de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numele de familie

Buna ziua,
Am o fetita dintr-o relatie anterioară de 5 anișori. După 3 ani de stat in tribunal am reusit sa obtin custodia exclusivă și schimbarea numelui de familiei al tatălui fetiței in numele meu de familie. Mentionez ca nu am fost căsătorită cu tatăl fetiței.
În momentul de față ma voi căsători si as vrea sa stiu cum am putea sa trecem fetita pe numele de familie al actualului viitor sot. Mentionez ca tatăl fetiței nu mai are nici un drept asupra copilului , doar ca apare in certificatul de naștere.
Ce ar trebui să fac pentru a trece fetița pe numele viitorului soț?
Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:33, 27 Noiembrie 2019
Prin adopție sau pe cale administrativă!
Tatal copilului are drepturi sa il vada, sa vegheze la cresterea ei... doar ca vad ca nu le face, spre rusinea lui.
Numele copilului nu e legat de starea dv. civila, nu schimbati numele copilului in functie de chestiuni care nu tin strict de persoana ei. Nu conteaza cum o cheama, conteaza sa fie iubita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmează să î-mi iau starea civila cu viitorul sot, dar am si o fetiță de 9 ani ,si as dori ca fetita sa treaca pe numele viitorului soț? Dan rotariu Dan rotariu Urmează să î-mi iau starea civila cu viitorul sot, dar am si o fetiță de 9 ani ,si as dori ca fetita sa treaca pe numele viitorului soț? Dar fetita este ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara amyamely amyamely Doresc sa stiu care sunt prevederile care reglementeaza schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara, situatia fiind urmatoarea: Sunt ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului, schimbare nume in certificatul de nastere ana1993 ana1993 buna seara, sunt mamica unei fetite de o luna jumatate, si am probleme cu sotul ( actualmente suntem in divort). Pentru a intelege problema pe care o am voi ... (vezi toată discuția)