avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urmează să î-mi iau starea civila cu viitorul sot, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urmează să î-mi iau starea civila cu viitorul sot, dar am si o fetiță de 9 ani ,si as dori ca fetita sa treaca pe numele viitorului soț?

Urmează să î-mi iau starea civila cu viitorul sot, dar am si o fetiță de 9 ani ,si as dori ca fetita sa treaca pe numele viitorului soț? Dar fetita este trecută pe numele fostului concubin! As dori sa stiu daca ma trec pe numele viitorului soț asta afecteaza cu ceva procesul de custodie? Sau in cazul in care vreau sa ii cer procura fetei afecteaza cu ceva dacă imi schimb numele de familie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fetita nu poate fi trecuta pe numele actualului sot decat prin adoptie , prin instanta, cu acordul tatalui natural al copilului. Schimbarea numelui dvs. nu are nici o relevanta asupra celorlalte acte . veti face dovada ca v-ati schimbat numele dupa casatorie cu certificatul de casatorie.
Apelati la un avocat pentru procesul de adoptie.
Fetiţa rămâne cu numele actual, până când ea însăşi va dori să şi-l schimbe.
Nu are nici o legătură numele dvs. cu drepturile şi obligaţiile de părinte, deci nii cu autoritatea părintească , sunteţi mama fetiţei, indiferent cum vă cheamă.
Dar daca el nu este de acord cu adoptia, legea îl poate obliga sa imi încredințeze mie fata? Ținând cont ca el are probeleme cu legea si soția mea la dat in judecată pentru vătămare corporală!
Nu, acestea nu sunt motive pentru ce doriti dv. Mai bine contactati-l si vorbiti cu el, dar depinde si de relatia sa cu copilul, ce vrea, unde e etc.
El nu sa interesat deloc se fetita cât a fost soția singura. Abia dupa ce a aflat ca suntem împreuna a început sa întrebe de ea. Nu i-a trimis bani deloc nu -ia pasat câtuși de putin de starea fetei. Acum o cauta cand a aflat ca fosta lui sotie si-a refăcut viata.

Liliana Gradinaru a scris:

Nu, acestea nu sunt motive pentru ce doriti dv. Mai bine contactati-l si vorbiti cu el, dar depinde si de relatia sa cu copilul, ce vrea, unde e etc.

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil simi7705 simi7705 Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru dvs. In luna aprilie urmeaza sa scot actele la starea civila cu viitorul meu sot. Eu am o fetita in varsta de 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez minora pe numele sotului meu, care nu e tatal biologic al fetitei? Monyk_Ady Monyk_Ady Am o fetita din afara casatoriei este de 2 ani si 8 luni cum as putea sa o trec pe numele luat dupa casatorie,ea poarta numele meu de fata in certificat la ... (vezi toată discuția)
Am o fetiță din afara căsătoriei ... Lavinialiasiriteanu Lavinialiasiriteanu Am și eu o întrebare….am o fetiță din afara căsătoriei în certificatul de naștere sunt trecuta doar eu fetița are în prezent 5 luni și actualul ... (vezi toată discuția)