avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am o fetiță din afara căsătoriei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am o fetiță din afara căsătoriei ...

Am și eu o întrebare….am o fetiță din afara căsătoriei în certificatul de naștere sunt trecuta doar eu fetița are în prezent 5 luni și actualul meu soț este tatăl vitreg al fetei cum trebuie să procedez pentru a trece fetița pe numele lui el este dispus să o treacă pe numele lui pentru a nu-și da seama fetița ce a fost în trecut….mentionez ca tatăl biologic al fetei nu e trecut în certificatul de naștere
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:14, 18 Ianuarie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Merge la starea civila si face declaratie de recunoastere a copilului daca sigur asta va doriti.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat de actual este "actualul" soț? Pare cam de alaltăieri.

Dacă v-ar fi fost soț de vreo 5 luni și jumătate, atunci fetiță de doar 5 luni ar fi fost născută în timpul căsătoriei și avea ca tată pe soțul mamei (actualul soț).

Dar dacă fetita este cum ziceți "din afara căsătoriei", atunci rezultă (logic) că actualul soț vă este soț cam de "alaltăieri" (de după nașterea fetiței).
Caz în care ar trebui să vă gândiți serios. Măcar cât, vorba aceea, să apuce să se usuce cerneala pe proaspătul certificat de căsătorie.

Si după ce ați gândit destul, calea corectă ar fi adopția copilului de către soțul părintelui firesc. Procedură care se desfășoară în instanță.

Care este realitatea? Data căsătoriei este înainte ori după data nașterii fetiței?
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2024
romascanu, moderator
daca o declara ca fiind a lui, o recunoaste, puteti in caz ca va suciti sa atacati in instanta rceunoasterea daca ceva nu va merge si reveniti la pozitia initiala.
daca o adopta, adoptia e irevocabila, se deface doara daca e in interesul copilului, rar .
Pt adoptie mai asteptati cativa ani sa vedeti daca e un tata potrivit, pana sa inceapa scoal;a o rezolvati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez minora pe numele sotului meu, care nu e tatal biologic al fetitei? Monyk_Ady Monyk_Ady Am o fetita din afara casatoriei este de 2 ani si 8 luni cum as putea sa o trec pe numele luat dupa casatorie,ea poarta numele meu de fata in certificat la ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil simi7705 simi7705 Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru dvs. In luna aprilie urmeaza sa scot actele la starea civila cu viitorul meu sot. Eu am o fetita in varsta de 6 ani, ... (vezi toată discuția)