buna ziua.
am un copil de 5 ani si sunt divortata de sot din iulie 2012.
el a fost obligat prin hotarare notariala la plata unei pensii de min 400 lei, bani pe care el trebuia sa ii dea la domiciliul copilului, adica acasa la mine.
de cand s-a eliberat acea hotarare, el nu a platit nimic.
eu urmeaza sa plec din tara in decembrie cu contract de munca.
va rog din suflet sa ma jutati!
cum sa fac sa il dau in judecata daca eu plec din tara, se poate judeca procesul fara prezenta mea?
sau cum sa ii comunic oficial un nr de cont in care el sa vireze banii aici pt a dovedi ca nu isi exercita obligatia de parinte.
mentionez ca el are o boala incurabila cu jocurile de noroc si ca niciodata nu ii da bani copilului.
ce ar trebui sa fac?
va multumim din suflet!
Daca nu va plati ratele la credit, veti avea probleme in timp cu conturile la banci, cel putin in Romania. Intrebati la banca daca puteti deschide cont pe numele copilului ca si titular
E cam proasta exprimarea aia, cum adica la domiciliul minorului (care nu are domiciliu pana la 14 ani, sa spunem ca e o eroare si ca e locuinta lui), insa spune expres in numerar deci asta e! Puteti incerca sa il executati cu asta.
Cat despre plecatul din tara, ati incercat cu actul acesta? E confuz, se renunta la niste drepturi la legaturi personale si la niste drepturi parentale si nici macar nu se renunta foarte clar... Incalca putintel legea, imi pae mie. Ati facut pasaportul cu acest act sau copilul avea deja pasaport?
Ca sa nu mai spun ca daca venitul omului scade sub 1600 de lei, cei 400 de lei nu sunt datorati legal, e stupid...
Pt pasaport a semnat si tatal.
Se specifica in acel act ca minorul va avea domiciliul la mama sa, asadar are si el un domiciliu.
Cat despre incalcarea legii, asa cum dv spuneti, este vina celei care a intocmit acel act.
Iar pt iesirea din tara, am procura semnata de el.
Venitul lui net este de 2100 lei pe luna. Bani pe care el ii joaca la aparate (pe toti), deci are drepturi asupra copilului, nu?!
Obligatii=0
Sunt o mama care se chinuie, efectiv sa ii ofere copilului tot,dintr-un salariu de 1200 lei, platesc si chirie 400 si gradinita particulara copilului 280 lei, in timp ce tatal trece pe langa el nepasator!
Viata este asa cum ne-o facem, dar ce vina are copilul?!
Si copilul are drepruri, nu numai parintii!
Iar daca plec in alta tara, o fac pt copil, ca aici nu am ce sa ii ofer!
Divort
pricopimaya
ce drepturi am in caz de divort in 2007 am plecat cu actualul sot in italia pe atunci nu eram casatoriti,fiecare salar il trimiteam acasa sa renovam casa unde ... (vezi toată discuția)