Buna seara,
Am si eu o problema in legatura cu rezidenta in Italia, De sarbatori am fost impreuna cu familia si fetita noastra in Italia la rude. S-a pus problema medicului de familie in italia, ca, "vezi doamne sa nu pateasca fata ceva cat stam acolo si sa nu aibe medic de familie"... Zis si facut... am fost la comune si am depus actele pentru rezidenta la fetita... Am inteles noi ca trebuie rezidenta pentru a obtine medic de familie...
A sosit vremea sa ne intoarcem in romania, cei de la comune nu au mai dat nici un semn, nimic cat am stat noi acolo, 3 saptamani mai exact... nu am mai obtinut nici rezidenta si nici medicul de familie pentru fetita, si multumim lui Dumnezeu, nici nu a fost nevoie.
Problema sta in felul urmator, politia din Italia ne-a cautat a doua zi dupa ce plecasem noi, sa constate ca avem resedinta acolo... insa noi nu mai eram...
Acum au venit iar sa ne caute... noi nu mai avem nevoie nici de rezidenta nici de medic, cum sa facem sa nu ne mai caute politia? Nu ne permitem inca un drum in Italia... ne puteti da un sfat? va rugam frumos
Multumesc anticipat,
Buna seara, sunt angajat de pe data de 10.09.2012 contract cu termen nedeterminat.
In data de 12.10.2012 am fost luat cu ambulanta la spital ( suspect de tuberculoza, s-a dovedit a fi pneumonie) Am un program de lucru de 12 ore, in 3 schimburi, 3 zile de zi 3 de noapte urmate de 3 liber. Am inteles ca trebuie sa am minim 22 de zile lucrate ca sa pot beneficia de plata concediului medical...
M-au anuntat de la firma ca nu o sa primesc nici un ban, pe motiv ca nu am 22 de zile lucrate in cartea de munca si au inchis... Maine dimineata intentionez sa ma prezint la ei, ca dupa socoteala mea depasesc 22 de zile. Stiu ca se cumuleaza si cu zilele din a doua luna... asa am peste 22 zile lucrate... Este adevarat ? Am vreo sansa sa-mi primesc si eu banii?
Va multumesc anticipat,
Liviu