avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nelamurire in legatura cu plata concediului medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nelamurire in legatura cu plata concediului medical

Buna seara, sunt angajat de pe data de 10.09.2012 contract cu termen nedeterminat.
In data de 12.10.2012 am fost luat cu ambulanta la spital ( suspect de tuberculoza, s-a dovedit a fi pneumonie) Am un program de lucru de 12 ore, in 3 schimburi, 3 zile de zi 3 de noapte urmate de 3 liber. Am inteles ca trebuie sa am minim 22 de zile lucrate ca sa pot beneficia de plata concediului medical...
M-au anuntat de la firma ca nu o sa primesc nici un ban, pe motiv ca nu am 22 de zile lucrate in cartea de munca si au inchis... Maine dimineata intentionez sa ma prezint la ei, ca dupa socoteala mea depasesc 22 de zile. Stiu ca se cumuleaza si cu zilele din a doua luna... asa am peste 22 zile lucrate... Este adevarat ? Am vreo sansa sa-mi primesc si eu banii?
Va multumesc anticipat,
Liviu
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
VasilasLiviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:31, 8 Noiembrie 2012
1. Daca ati avut un alt loc de munca inainte de actualul aduceti o adeverinta cu veniturile si zilele lucrate pe ultimele 6 luni.

2. Daca nu, atunci indemnizatia pentru concediul medical vi se va calcula dupa ce aveti o luna de activitate (stagiu de cotizare la sanatate) in ultimele 12 luni anterioare sau in total 22 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical libra_y2005 libra_y2005 Buna ziua, Doresc sa stiu cine plateste un concediu medical de 15 zile calendaristice, diagnostic medical pneumonie acuta, acordat prin 2 certificate ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical simonettek simonettek Buna ziua! Am 58 ani impliniti. sufar de tuberculoza de o luna de zile. In ultimele 6 luni, am avut un venit net de 35000 lei, cumulat. Cum o sa mi se ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - limita maxima pe 12 luni carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! La cate zile de concediu medical are dreptul un salariat pe parcursul a 12 luni ? La 90 zile de c.m. intra in comisia medicala ? Medicul de ... (vezi toată discuția)