Buna ziua!
Am 58 ani impliniti. sufar de tuberculoza de o luna de zile. In ultimele 6 luni, am avut un venit net de 35000 lei, cumulat. Cum o sa mi se calculeze concediul medical si cati bani o sa primesc pe luna! Mentionez ca boala este cronica si voi ramane in concediu medical cateva luni, pana la pensionare!
Multumesc.
1. Se aduna veniturile brute pe cele 6 luni si suma se imparte la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si se obtine media zilnica a bazei de calcul (Mzbc).
2. Mzbc se inmulteste cu procentul de acordare in functie de codul de indemnizatie (in cazul diagnosticului de tuberculoza codul este 12 iar procentul de 100%.
3. Se inmulteste Mzbc cu numarul de zile lucratoare din fiecare certificat medical si se obtine indemnizatia de concediu medical.
domnule Valeriu, la pct. 3, va referiti la cate zile lucratoare sunt in luna respectiva (pentru ca eu n-am mai lucrat deloc!)...... deci nu la cate zile lucratoare am fost la serviciu....
De exemplu daca luna decembrie are 19 zile lucratoare si dvs. sunteti toata luna in concediu medical se inmulteste Mzbc cu 19 si rezulta indemnizatia pentru concediul medical pe luna decembrie.