avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata concediului medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata concediului medical

Buna ziua!
Am 58 ani impliniti. sufar de tuberculoza de o luna de zile. In ultimele 6 luni, am avut un venit net de 35000 lei, cumulat. Cum o sa mi se calculeze concediul medical si cati bani o sa primesc pe luna! Mentionez ca boala este cronica si voi ramane in concediu medical cateva luni, pana la pensionare!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:13, 5 Decembrie 2012
1. Se aduna veniturile brute pe cele 6 luni si suma se imparte la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si se obtine media zilnica a bazei de calcul (Mzbc).

2. Mzbc se inmulteste cu procentul de acordare in functie de codul de indemnizatie (in cazul diagnosticului de tuberculoza codul este 12 iar procentul de 100%.

3. Se inmulteste Mzbc cu numarul de zile lucratoare din fiecare certificat medical si se obtine indemnizatia de concediu medical.
domnule Valeriu, la pct. 3, va referiti la cate zile lucratoare sunt in luna respectiva (pentru ca eu n-am mai lucrat deloc!)...... deci nu la cate zile lucratoare am fost la serviciu....

Multumesc anticipat!
De exemplu daca luna decembrie are 19 zile lucratoare si dvs. sunteti toata luna in concediu medical se inmulteste Mzbc cu 19 si rezulta indemnizatia pentru concediul medical pe luna decembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical ContSters282271 ContSters282271 Buna ziua,am o intrebare legata de plata concediilor medicale. Locul meu de munca este la un hotel din Bucuresti,unde suntem platiti de cativa ani buni cu 75 ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical adyna_me adyna_me buna ziua, daca sunt insarcinata in luna a 4a si intru in concediu medical,acesta ar fi fara plata ? salarul este 442 net (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical marinica71 marinica71 din 1 ian 2015 sunt in concediu medical cod 01(75%)pana pe 31 01.deci toata luna.cum se calculeaza c.m?multumesc! (vezi toată discuția)