avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediu medical

buna ziua,
daca sunt insarcinata in luna a 4a si intru in concediu medical,acesta ar fi fara plata ?
salarul este 442 net
Cel mai recent răspuns: adyna_me , utilizator 15:47, 8 Iunie 2013
1. Oricarui concediu medical ii corespunde o indemnizatie calculata si platita de angajator.

2. - In functie de codul de indemnziatie aceasta este intre 75%-100% din media zilnica a veniturilor brute din cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu medical.
- Angajatorul recupereaza sumele platite, partial sau total, in functie de motivul acordarii concediului medical, de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).

3. Indemnizatia pentru concediu medical se acorda si daca aveti minimum o luna lucrata in ultimele 12 luni.
deci daca salarul net este de 442 ron cat ar fi indemnizatia..?sau este si o suma minima pe care se primeste
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
adyna_me, utilizator
Indemnizatia pentru concediu medical se calculeaza astfel:
- se aduna veniturile brute din cele 6 luni anterioare;
- se imparte rezultatul la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si se obtine media zilnica a bazei de calcul (Mzbc);
- Mzbc se inmulteste cu procentul de indemnizatie si se obtine indemnizatia zinica pentru concediu medical (Izcm);
- Izcm se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din certificatul de concediu medical si se obtine indemnizatia pentru perioada respectiva de concediu medical.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu prenatal- formula calcul luisa19 luisa19 Buna ziua, va rog , daca se poate, sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza ind.pt concediu prenatal/lauzie..eu am avut un salar brut de 1230 in ultimele 12 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia luscinia1987 luscinia1987 am intrat in prenatal pe 16 mai, salariul meu brut este de 840 lei....cum se calculeaza banii pentru prenatal si mai apoi banii ptr cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Calcul bani concediu medical loran1982 loran1982 am si eu o intrebare am beneficiat de 26 zile cm din care 6 au fost pe o luna iar restul de 20 a continuat in luna urmatoare cum se calculeaza suma de bani pe ... (vezi toată discuția)