avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie concediu prenatal- formula calcul
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie concediu prenatal- formula calcul

Buna ziua,
va rog , daca se poate, sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza ind.pt concediu prenatal/lauzie..eu am avut un salar brut de 1230 in ultimele 12 luni...

multumesc
o zi buna!
Cel mai recent răspuns: luisa19 , utilizator 14:07, 20 Mai 2013
1. Se aduna veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu de maternitate, se imparte acaesta la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si se obtine media zilnica a bazei de calcul (Mzbc).

2. Mzbc se inmulteste cu 85% si se obtine indemnizatia zilnica de concediu de maternitate (Izcm).

3. Izcm se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din certificatul medical si se obtine indemnizatia lunara pentru concediul de maternitate

4. Izcm este aceeasi pe toata durata concediului de maternitate (sarcina si lauzie) dar indemnziatia lunara poate fi diferita in functie de numarul de zile lucratoare din luna.
ok.suma care se retine pt CAS cum se calculeaza?

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia luscinia1987 luscinia1987 am intrat in prenatal pe 16 mai, salariul meu brut este de 840 lei....cum se calculeaza banii pentru prenatal si mai apoi banii ptr cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Prenatal, va rog ajutor! oanap1988 oanap1988 Buna ziua! Va rog daca puteti sa ma ajutati cu o informatie, lucrez cu 2 ore pe cartea de munca de 6 luni si sunt insarcinata in 5 luni, pot primi concediu ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de maternitate? anelesenad anelesenad Buna ziua, Ma intereseaza cum se calculeaza salariul pe perioada concediului pre si postnatal. (vezi toată discuția)