avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul bani concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul bani concediu medical

am si eu o intrebare am beneficiat de 26 zile cm din care 6 au fost pe o luna iar restul de 20 a continuat in luna urmatoare cum se calculeaza suma de bani pe care ar trebuii sa o primesc in cazul in care am netul 1200 iar brutul aferent sumei mai sus mentionate cm a fost cu 75 %
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:36, 10 Mai 2013
Indemnizatia pentru concediu medical se calculeaza astfel:
- se aduna veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care ati intrat in concediu medical;
- se imparte aceasta suma la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si se obtine media zilnica a bazei de calcul (Mzbc);
- Mzbc se inmulteste cu 75% si se obtine indemnizatia zilnica pentru concediul medical (Izcm);
- Izcm se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din fiecare certificat de concediu medical si se obtine indemnizatia bruta de concediu medical pentru luna respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical marinica71 marinica71 din 1 ian 2015 sunt in concediu medical cod 01(75%)pana pe 31 01.deci toata luna.cum se calculeaza c.m?multumesc! (vezi toată discuția)
Plata salariului cand sunt in concediu medical Gabriel Leu Gabriel Leu Buna ziua . Daca sunt in cm. avand un salariu net de 2000 lei , cat ar trebui sa primesc . Mentionez ca am fost operat pe 29-04-2016 si am fost externat pe ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza plata concediului medical in perioada de somaj? infolegi infolegi Cum se calculeaza plata concediului medical in perioada de somaj ? (vezi toată discuția)