Exista lichidator dar vreau sa stiu in conditiile date de mai sus ce trebuie sa platesc ca sa nu mai ajung in tribunal. As vrea sa achit datoriile si apoi lichidare. Este asociat unic.
Multumesc
Multumesc pentru raspuns dar as fi vrut sa fie mai explicit raspunsul.
Adica, la ceea ce am intrebat eu.
Multumesc anticipat
Societatea se afla in dizolvare din 2009. Mai are de platit dobanzi la administratia financiara. Activitatea se desfasura intr-o constructie trecuta in contabilitate (pentru obtinerea unui credit), dar in CF nu este trecuta. Pentru radierea societatii in afara de dobanzile la administratia fiscala ce alte creante mai are de platit societatea?
Multumesc
Multumesc pentru raspuns, dar va rog sa-mi spuneti cand poate sa apara o astfel de incompatibilitate cu calitatea de asociat, si daca pot sa desfasor activitatea in imobilul aflat in proprietatea firmei in dizolvare. Mi s-a spus ca procesul de dizolvare dureaza si eu doresc sa infiintez firma astfel incat sa pot plati dobanzile si penalitatile, ca restul am platit din banii mei care acum nu-i mai am, suma nu este foarte mare in jur de 6300 lei.
Multumesc foarte mult
Buna ziua
Am o societate aflata in dizolvare, care are datorii (dobanzi , penalitati)
la directia financiara. Firma se afla in dizolvare din anul 2007.
In continuare doresc sa infiintez un nou SRL care sa-si desfasoare activitatea la acelasi sediu respectiv in imobilul proprietate a societatii in dizolvare.
La firma aflata in dizolvare sunt asociat unic. Ca sa infiintez firma stiu ca mai imi trebuie un asociat. Nu asta ar fi problema. As dori sa stiu daca pot sa infiintez firma in aceste conditii ca mai apoi sa pot sa-mi platesc datoriile la Directia financiara. Se poate face acest lucru si in ce conditii?
multumesc anticipat
Multumesc pentru raspunsul promt.
Am primit ieri si comunicarea prin care i se acorda titlul de mostenitor (ar fi fost culmeasa nu i se acorde; asta se vede din certificatul de nastere), dar nu se admite succesiunea in baza art. 1 din Decretul 167/1958. Acesta spune :Dreptul la actiune, avind un obiect patrimonial, se stinge prin prescriptie, daca nu a fost exercitat in termenul stabilit in lege. Adica, care este termenul stabilit de lege pentru a se face succesiunea? Am actionat in instanta deoarece nu s-a facut imediat la 6 luni dupa deces, la notariat (pentru ca nu s-a dorit).
Apoi respinge constatarea nulitatii partiale a contractului de intretinere inainte de succesiune dar atentie le respinge in baza art. 948 si 962 din Codul civil de la 1865, lucru care mi se pare o aberatie.Deci sa inteleg ca acelui copil degeaba i se da titlul de "mostenitor" daca nu i se ofera niciun drept la mostenire.
Se va face apel in decurs de 15 zile, dar mi se pare aberant acest mod de a se solutiona in justitie un bun de drept .
Multumesc
Buna ziua,
In familie sunt 2 copii. Mama a decedat, si fara sa se faca succesiune tata incheie un contract de intretinere, la notar , in schimbul intregii averi, cu un copil. Este posibil ca pe celalt copil sa-l desmosteneasca complet?
Celalalt copil actioneaza in judecata pentru succesiune si in final dupa ce se platesc toate taxele judiciare (care sunt destul de mari)instanta se pronunta in sedinta ca solutie ca se recunoaste celalalt copil ca mostenitor(asta am vazut pe internet), dar nici dupa 2 luni nu-i vine acasa inscris nimic.Probabil nu se decid cum sa se imparta averea, sau ce? Atata timp le trebuie ca sa ia o decizie?
Oare cum se va solutiona?
Multumesc