avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societate in dizolvare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societate in dizolvare

Societatea se afla in dizolvare din 2009. Mai are de platit dobanzi la administratia financiara. Activitatea se desfasura intr-o constructie trecuta in contabilitate (pentru obtinerea unui credit), dar in CF nu este trecuta. Pentru radierea societatii in afara de dobanzile la administratia fiscala ce alte creante mai are de platit societatea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 19:54, 2 Mai 2013
In vederea lichidarii va trebui sa intocmiti un bilant de lichidare, din actele contabile are sa reiasa toate debitele care vor trebui platite si bineinteles un raport de distribuire a bunurilor ramase in urma lichidarii.
Multumesc pentru raspuns dar as fi vrut sa fie mai explicit raspunsul.
Adica, la ceea ce am intrebat eu.

Multumesc anticipat
Daca societatea este in dizolvare din 2009 si nu s-a numit lichidator in termenele prevazute de lege, ONRC are obligatia legala sa radieze societatea. Va rog sa ne indicati temeiul in baza caruia a fost dizolvata societatea pentru a va indica exact ceea ce aveti de facut.
Exista lichidator dar vreau sa stiu in conditiile date de mai sus ce trebuie sa platesc ca sa nu mai ajung in tribunal. As vrea sa achit datoriile si apoi lichidare. Este asociat unic.
Multumesc
Aceste chestiuni se discuta doar cu lichidatorul, aceasta fiind persoana abilitata de lege sa depuna diligentele necesare in vederea lichidarii si radierii societatii din registrul comertului. Nimeni de pe acest site nu stie ce datorii are societatea dvs., cand a fost numit lichidatorul, daca intentionati sa va achitati datoriile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare juridica - lichidare si radiere voluntara sau juridica ? mendo mendo Am o societate SRL infiintata in 2000 pe care vreau sa o lichidez si radiez si care a fost dizolvata juridic. Aceasta societate a functionat si a avut ... (vezi toată discuția)
Depunere situatie contabila 2009 midadu midadu As vrea sa stiu ce se intampla in cazul unei societati aflata in lichidare (dizolvata la ORC pentru nedepunerea la termen a bilanturilor din anii anteriori) ce ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl asociat unic tata1234 tata1234 Buna! As dori un sfat, am un SRL asociat unic, nu prea a avut activitate, un apartament este cumparat pe acel SRL. As vrea sa scap de aceasta firma, imobilul ... (vezi toată discuția)