avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvare juridica - lichidare si radiere voluntara ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvare juridica - lichidare si radiere voluntara sau juridica ?

Am o societate SRL infiintata in 2000 pe care vreau sa o lichidez si radiez si care a fost dizolvata juridic.

Aceasta societate a functionat si a avut activitate pana in 2005.

Pentru ca nu a fost depus bilantul contabil incepind cu anul 2005 si la ONRC, eu am depus numai la Administratia Financiara, ONRC a cerut dizolvarea societatii invocand dispozitiile art.237 alin.1 lit.b din Lg.nr.31 / 1990 R.

In final in luna martie 2009 s-a dispus dizolvarea societatii, la cererea ONRC-ului.

Actiune pe care eu nu am contestat-o .

Partea cea mai dureroasa este ca dupa un de zile in loc de lichidare si radiere din oficiu, in aprilie 2010 Administratia Financiara a dat in judecata societatea mea si a cerut plata unei datorii si a unei penalizari (datorie la stat de care eu am uitat cu ceva timp in urma).

Tribunalul a decis in defavoarea societatii si a numit un lichidator judiciar pentru lichidarea societatii si a recuperarii datoriei si a decis taxa lichidatorului la 1000 ron.

Eu intre timp inainte de primirea deciziei tribunalului (cam prin februarie 2010) platisem toata datoria la stat ( in total vreo 900 ron), fara sa stiu insa de actiunea in instanta a Administratiei Financiare.

Societatea acum nu are nici o datorie la stat si eu as vrea sa fac lichidarea si radierea din Registrul Comertului si sa nu mai tergiversez situatia.

Ultimul bilant a fost depus la Adm. Fin. pentru anul 2008.

Acum intre timp am vb cu contabilul si nu stiu daca pot depune direct la Registrul Comertului un bilant de lichidare raportat la 2008 cu toate conturile inchise pe zero sau trebuie sa depun un bilant normal pe 2009 intii si apoi un bilant de lichidare raportat la 2009 ?

As vrea sa radiez societatea si nu stiu daca pot urma singur procedura de radiere sau acum trebuie sa astept dupa lichidatorul judiciar sa se puna in miscare si sa faca el demersurile.

Ma gindesc ca voi fi taxat mult mai multi bani de catre lichidator si plus ca poate dura luni bune daca nu ani buni pina se finalizeaza radierea daca las la cheremul lichidatorului toata situatia asta.

Are cineva un sfat?


Multumesc pentru ajutor,


Mendo
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
mendo, utilizator
Cel mai recent răspuns: mendo , utilizator 09:02, 27 Mai 2010
la primul termen de judecata va prezentati cu dovada achitarii respectivelor penalitati si totul va fi OK, nu se va mai trece la nici un fel de lichidare judiciara
avocatPetre a scris:

la primul termen de judecata va prezentati cu dovada achitarii respectivelor penalitati si totul va fi OK, nu se va mai trece la nici un fel de lichidare judiciara

Cititi intrebarea si vati vedea ca nu mai exista nici un termen !
Soc este dizolvata si s-a numit un lichidator in conformitate cu art 237 din L31/1990
Radierea nu o poate cere decat un lichidator , cel numit deja sau un altul pe care il numiti dvs
Domnule Adrian Stoica,

Aveti dreptate, "societatea este dizolvata irevocabil din iulie 2009 prin nerecurare, societatea intrind in lichidare" - am citat din hotarirea tribunalului.
"In termenul de 3 luni de la data raminerii irevocabile a acestei hotariri, nu s-a procedat la numirea unui lichidator si ca urmare conform art.3 alin.4 din OUG nr.116/2009 si art.237 alin.7 din legea nr31/1990 numeste lichidator pe Xxxx Yyyy".

Tot in comunicarea aceasta a tribunalului, se "dispune inregistrarea in registrul comertului a mentiunii privind numirea lichidatorului, la raminerea irevocabila a prezentei hotariri".
Hotarirea este irevocabila acum, pentru ca au trecut cele 15 zile in care puteam face recurs la numirea lichidatorului.

Eu am sunat la lichidator dar nu stia nimic de numire pentru ca nu a primit inca instiintarea tribunalului.

Eu ce alternative am acum ca sa pot sa mai fac ceva si sa pot controla situatia din nou.
Pot numi un lichidator chiar daca tribunalul a numit unul?
Daca numesc eu unul, mai trebuie sa-l platesc pe cel numit de instanta?

Multumesc,

Mendo

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea unei societati in urma unei hotarari judecatoresti ciuspirel ciuspirel Buna ziua.,am avut o societate comerciala care in urma unei hotarari judecatoresti s-a dispus dizolvarea,hotararirea fiind definitiva si irevocabila!Ce pasi ar ... (vezi toată discuția)
Numire lichidator bobeica 1976 bobeica 1976 Buna seara, As dori sa stiu daca in cazul in care tribunalul a dat o sentinta definitiva de dizolvare a unei societati pe data de 14 octombrie 2009 la din ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata de catre camera de comert kikirika kikirika Daca am sentinta ca firma e dizolvata ,mai trebuie sa depun declaratii la finante? Dizolvata nu inseamna ca nu mai exista? Cind firma e dizolvata ce se ... (vezi toată discuția)