avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare societate

Buna ziua

Am o societate aflata in dizolvare, care are datorii (dobanzi , penalitati)
la directia financiara. Firma se afla in dizolvare din anul 2007.
In continuare doresc sa infiintez un nou SRL care sa-si desfasoare activitatea la acelasi sediu respectiv in imobilul proprietate a societatii in dizolvare.
La firma aflata in dizolvare sunt asociat unic. Ca sa infiintez firma stiu ca mai imi trebuie un asociat. Nu asta ar fi problema. As dori sa stiu daca pot sa infiintez firma in aceste conditii ca mai apoi sa pot sa-mi platesc datoriile la Directia financiara. Se poate face acest lucru si in ce conditii?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mariana2008 , utilizator 08:26, 11 Februarie 2013
Inainte de a va infiinta firma va sfatuiesc sa solicitati un certificat de cazier fiscal de la ANAF pentru a vedea daca aveti fapte inscrise in cazierul fiscal care va fac incompatibil cu calitatea de asociat/administrator. Nu de alta, dar va puteti trezi ca primiti o veste proasta in acest sens de la registrul comertului, dupa ce ati depus actele spre inregistrare dupa ce ati cheltuit o gramada de bani. Registrul comertului primeste aceasta informatie in format electronic de la ANAF dupa ce ati depus actele in vederea inmatricularii firmei. Costul la ANAF a certificatului de cazier fiscal este de 20 ron.
Multumesc pentru raspuns, dar va rog sa-mi spuneti cand poate sa apara o astfel de incompatibilitate cu calitatea de asociat, si daca pot sa desfasor activitatea in imobilul aflat in proprietatea firmei in dizolvare. Mi s-a spus ca procesul de dizolvare dureaza si eu doresc sa infiintez firma astfel incat sa pot plati dobanzile si penalitatile, ca restul am platit din banii mei care acum nu-i mai am, suma nu este foarte mare in jur de 6300 lei.

Multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Multumesc anticipat! ContSters212063 ContSters212063 Am si eu o intrebare in legatura cu infiintarea unei firme , doresc sa infiintez o firma si am datori la vama romana , o taxa vamala la o masina , un surplus ... (vezi toată discuția)
Reinfiintare firma dupa lichidarea uneia anterioare transylvae transylvae Buna la toata lumea. Am nevoie de putin ajutor si tin sa multumesc anticipat pentru el. Am avut o firma care a fost radiata anul trecut ( pe site-ul MF ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.a fost chemata in judecata de ONRC pt.neprelungire sediu social. Soc.are datorii la Anaf provenind de la impozitul minim. In cazul in care soc.nu face ... (vezi toată discuția)