Buna ziua,
Cu ceva timp in urma cand aveam masina, am adunat amenzi rutiere cat si impozite neplatite pe aceeasi masina. Intre timp am dus masina la fier vechi astfel ca politia ma poate amenda doar daca depasesc viteza legala cu bicicleta. Am fost executat silit, popriire pe cont si ce mai implica operatiile in domeniu.
As vrea sa stiu daca exista vreo lege de sanerizare a datoriilor? Auzisem zvonuri ca dupa 5 ani ti se sterg datoriile, gen, faliment persoana privata...
Exista asa ceva? Unde as putea sa gasesc ceva informatii edificatoare?
Va multumesc, o zi buna!
Bogdan
Buna ziua, am o cunostiinta pensionar care a girat o persoana care nu a mai platit ratele. I s-a pus poprire pe pensie plus executare pe garsoniera care o detine, desi mai era un girant cu apartament. Cand a primit hartia cu executarea s-a indreptat catre un avocat, acesta i-a cerut hartiile pe care le avea si i-a cerut 550 de lei care spunea ca sunt numai taxe, de timbru judiciar probabil. Acum a trecut un an si ceva de zile de atunci si el n-a mai primit nici o citatie. Am fost la tribunal si i-am verificat numele in acel calculator cu informatii despre procese, nu apare in nici un dosar, nimic. Intre timp i s-a marit si suma care i se ia din pensie.
Cum as putea sa vad daca acel avocat a facut ceva pentru el? In sensul de vreo contestatie scrisa etc...tinand cont ca a trecut cel putin un an si n-a primit nici o citatie. A fost la avocat sa il intrebe ce se intampla de 4 ori in decursul anului iar acesta ii spune ca atat dureaza la noi si ca o sa primeasca citatie acasa la un moment dat.
am cumparat o masina pe data de 06.11.2012 din judetul Bihor dupa 145 de km venind cu ea spre casa(147 km, jud. Hunedoara) s-a stricat cutia de viteze si ambreiajul. a ajuns la destinatie pe platforma. pe ce cai il pot ataca pe fostul proprietar ori sa suporte el costurile reparatilor ori sa ii inapoiez masina. Am intocmit intre noi contract de vanzare - cumparare. Multumesc!