Buna ziua, am o cunostiinta pensionar care a girat o persoana care nu a mai platit ratele. I s-a pus poprire pe pensie plus executare pe garsoniera care o detine, desi mai era un girant cu apartament. Cand a primit hartia cu executarea s-a indreptat catre un avocat, acesta i-a cerut hartiile pe care le avea si i-a cerut 550 de lei care spunea ca sunt numai taxe, de timbru judiciar probabil. Acum a trecut un an si ceva de zile de atunci si el n-a mai primit nici o citatie. Am fost la tribunal si i-am verificat numele in acel calculator cu informatii despre procese, nu apare in nici un dosar, nimic. Intre timp i s-a marit si suma care i se ia din pensie.
Cum as putea sa vad daca acel avocat a facut ceva pentru el? In sensul de vreo contestatie scrisa etc...tinand cont ca a trecut cel putin un an si n-a primit nici o citatie. A fost la avocat sa il intrebe ce se intampla de 4 ori in decursul anului iar acesta ii spune ca atat dureaza la noi si ca o sa primeasca citatie acasa la un moment dat.
Solicitati un raspuns scris din partea avocatului, sa va indice numarul dosarului si instanta la care a introdus dosarul. Mentionati si ca va veti adresa baroului din care fac eparte. Cereti chitante justificatoare ale cheltuielilor.
Este pe undeva adevarat ca dureaza mult un dosar, insa nici un an fara a primi vreo citatie.
O eventuala contestatie la executare ar trebui sa figureze nu la tribunal, ci la judecatoria de la domiciliul domnului pensionar in discutie daca este vorba despre apartamentul sau si despre poprire pe pensie.
Pe noul format al portalului instantelor de judecata, puteti cauta dupa nume si veti gasi toate dosarele, la toate instantele, in care una dintre parti are numele respectiv.
Incercati asa, poate veti reusi sa gasiti.
Oricum, trebuie sa stiti ca pentru poprire instanta de executare poate fi si cea de la domiciliul sau sediul tertului poprit.
Rata abuziva
TheB
Buna ziua ! As dori sa aflu detalii despre un posibil ONG (sau mai multe) care poate rezolva un caz, si anume:
Mama, pensionara, a contractat un imprumut de ... (vezi toată discuția)