Va multumesc frumos pentru raspuns.
Si daca cu banii respectivi el si-a cumparat un apartament care e trecut pe ambii soti, in cazul unui partaj este considerat bun comun sau bun propriu?
Va rog sa-mi spuneti daca sotul a primit cu titlul de Donatie niste bani, de la cineva, fara grad de rudenie, sunt banii considerati bunuri proprii sau bunuri comune?
Problema mea este aceasta: am colaborat cu un prieten in vederea unor investitii, suntem persoane fizice. Eu am fost cu banii, el cu mintea. Am facut un fel de conventie (intelegere) de mana. Acum vrem sa impartim bunurile portivit contractului dintre noi: 70% din bunurile achizitionate eu, pt ca ai mei erau banii si 30 % el. Acum insa,cum el a facut toate cumparaturile, toate imobilele sunt intabulate pe el. Avem probleme la impartirea bunurilor deoarece nevasta sa nu vea sa-mi cedeze ceea ce mi se cuvine de drept. Cand a fost vorba sa primeasca banii nu s-a opus, cand cer ce mi se cuvine se opune.
I-as da in judecata. Ce sanse am? Deoarece am doar un act de mana semnat intre mine si sotul femeii, ei fiind casatoriti. Atatat vreme cat eu le-am dat bani, aveam nevoie si de semnatura ei pe actul dintre noi?