avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj intre soti

Va rog sa-mi spuneti daca sotul a primit cu titlul de Donatie niste bani, de la cineva, fara grad de rudenie, sunt banii considerati bunuri proprii sau bunuri comune?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:26, 6 Decembrie 2012
Nu conteaza de la cine i-a primit, constituie bunul propriu al sotului.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Si daca cu banii respectivi el si-a cumparat un apartament care e trecut pe ambii soti, in cazul unui partaj este considerat bun comun sau bun propriu?
Bunul e comun, supus partajului. La judecata insa, daca face dovada ca s-a cumparat din bani proprii, ca ap reprezinta un bun ce inlocuieste un alt bun propriu, instanta poate constata ca acel ap e bun propriu si sa-i dea ap in lotul lui fara plata unei sulte . Sulta ar putea plati celuilalt sot daca s-au adus ceva imbunatatiri acelui bun pe perioada casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil cumparat ca bun proriu in timpul casatoriei stefi_gv stefi_gv in anul 2001 am cumparat cu sotul meu un apartament la pretul de 75 mil. am dat 30 mil avans deoarece ap era ipotecat in decurs de cca 3 ani am folosit ... (vezi toată discuția)
Urgent! apartament cumparat doar din banii sotului si pe numele lui in timpul casatoriei. ContSters323847 ContSters323847 Buna ziua, Am o curiozitate. Sunt proaspat casatorita de 1 luna si vrem sa cumparam un apartament. Intrebarea mea este urmatoare: daca sotul meu este singurul ... (vezi toată discuția)
Partaj xman2 xman2 Buna ziua Am si eu o nelamurire Ioana se marita cu Gheorghe. ea avea inaninte de casatorie un apartament de la mama ei. dupa casatorie isi vinde apartamentul ... (vezi toată discuția)