avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conventie (intelegere) intre 2 persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conventie (intelegere) intre 2 persoane fizice

Problema mea este aceasta: am colaborat cu un prieten in vederea unor investitii, suntem persoane fizice. Eu am fost cu banii, el cu mintea. Am facut un fel de conventie (intelegere) de mana. Acum vrem sa impartim bunurile portivit contractului dintre noi: 70% din bunurile achizitionate eu, pt ca ai mei erau banii si 30 % el. Acum insa,cum el a facut toate cumparaturile, toate imobilele sunt intabulate pe el. Avem probleme la impartirea bunurilor deoarece nevasta sa nu vea sa-mi cedeze ceea ce mi se cuvine de drept. Cand a fost vorba sa primeasca banii nu s-a opus, cand cer ce mi se cuvine se opune.
I-as da in judecata. Ce sanse am? Deoarece am doar un act de mana semnat intre mine si sotul femeii, ei fiind casatoriti. Atatat vreme cat eu le-am dat bani, aveam nevoie si de semnatura ei pe actul dintre noi?

Va multumesc frumos
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
NadinM, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:48, 11 Noiembrie 2012
invetitiile s-au facut pe firma sau pe numele prietenului d-voastra?
Investitiile s-au facut pe numele prietenului si a sotiei lui. Noi nu suntem firma, suntem persoane fizice.
Conteaza mult ce scrie pe acel act incheiat de mana/ contract.
Fara acel act, nu aveti nicio dovada asupra vreunei intelegeri, din afara se vede ca ei ca si soti au cumparat ceva imobile.
Ar trebui sa mergeti la un avocat cu acel act.. cu cat ati cuprins in el mai multe elemente, cu cat sansele dvs cresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament kmi26 kmi26 BUna ziua, As avea si eu nevoie de expertiza dvs. profesionala. Vreau sa divortez si am hotarat impreuna cu sotul ca partajul sa aiba loc pe calea ... (vezi toată discuția)
Am sanse sa castig in instanta daca persoana impreuna cu care am cumparat o proprietate nu mai recunoaste acest lucru? DavidOctavian DavidOctavian Buna ziua. Anul trecut(2008) in luna Martie,am cumparat impreuna cu un prieten ,o casa la curte cu terenul aferent.Ne-am inteles de la inceput ca actele sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua jujabila jujabila buna ziua.tatal meu a decedat si a ramas mama.nu avem sucesiunea facuta sunt eu si inca 2 surori.o sora si mama vor sa iti cedeze mie ..iar cealalta nu.ce este ... (vezi toată discuția)