avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

buna ziua.tatal meu a decedat si a ramas mama.nu avem sucesiunea facuta sunt eu si inca 2 surori.o sora si mama vor sa iti cedeze mie ..iar cealalta nu.ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:53, 11 Mai 2011
Din pacate pentru dorintele d-voastra nu poate fi obligata sa faca asa ceva. Este un drept al ei si pana la urma depinde de ea daca accepta sau nu. Poate aveti sa-i oferiti altceva in schimb, bani eventual si s-ar putea sa renunte in acesta situatie.Puteti de asemenea sa incercati sa va rezolvati problemele prin mediere in virtutea legii 192/2006, in prezenta unui mediator autorizat din Tabloul mediatorilor, si cu aceasta ocazie daca ajungeti la un acord de mediere se pot rezolva mai multe lucruri.
Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Din pacate, mama si sora ta nu pot sa iti cedeze tie asa usor bunurile, mai ales daca a doua sora se opune.
Renuntarea la mostenire profita celorlalti mostenitori, adica daca cele doua renunta la mostenirea care li se cuvine dupa decesul tatalui tau, bunurile se vor imparti in mod egal intre tine si sora ta.
O varianta buna ar fi ca mama si sora ta sa accepte mostenirea, apoi toti 4 sa dezbateti succesiunea in fata notarului si apoi ele(sora si mama) ar putea sa iti instraineze tie bunurile prin vanzare sau donatie.
exact asa vroiam sa fac sa merg la notar.mama si sora sa imi cedeze adica eu sa raman cu 92% si apoi sa cer in insstanta pe sora cealalta e bine asa?
Asa cum vi s-a explicat deja, mama si sora nu pot sa va cedeze NUMAI DVS. prin renuntare, dreptul lor la care vor ceda va reveni dvs. si celeilalte surori in mod egal. Mergeti la notar, dezbateti succesiunea, acceptati toate 4 cotele care vi se cuvin si apoi, tot la notar, faceti un act de partaj voluntar prin care imparrtiti bunurile dupa cum conveniti.
am fost la notar iar mama+sora poate sa cedeze dar sa specifice sa cedeaza in favoarea mea ca sa nu se imparta intre mine si sora

Alte discuții în legătură

Vinzare imobil in familie flopur flopur Parintii mei au cumparat o casa acum 50 ani.Tata a decedat iar la succesiune mama a renuntat la partea cuvenita ei din partea tatalui meu ,in favoarea ... (vezi toată discuția)
Succesiune, caut o rezolvare mariuselectric mariuselectric Prezint urmatoarea situatie cu care ma confrunt si doresc sa aflu procedura de rezolvare de la cei in tema si le multumesc anticipat pentru eventualele ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariaadelina mariaadelina buna ziua,sunt antr-o succesiune dupa tata cu sura si cu mama mea.sora e dispusa sa ami cedeze partea ei dar notarul i-a atribuit o suma fabuloasa!!!!....pe ... (vezi toată discuția)