buna ziua,sunt antr-o succesiune dupa tata cu sura si cu mama mea.sora e dispusa sa ami cedeze partea ei dar notarul i-a atribuit o suma fabuloasa!!!!....pe acte poate valoreaza casa cat a zis dansul dar la feta locului ba/.mama e de partea mea,ma poate obliga legea sa ai cumpar partea ei la cat a zis notarul?ce sa fac mai departe ?
sora poate renunta la mostenire dar nu in favoarea unui anume mostenitor; renuntarea este in favoarea tuturor celorlalti; dumneaei nu poate decat sa va vanda partea sau sa v-o doneze, dupa ce accepta mostenirea, cota ei parte de mostenire mai exact; taxele notariale difera in functie de notar.
avocat Cristina Popescu
Puteti sa va rezolvati aceasta problema prin intermediul medierii in cond. legii 192/2006, incheind in acest sens un Acord de Mediere intre parti. Puteti apela la o informare gratuita la orice mediator autorizat din Tabloul mediatorilor.
Acordul de mediere incheiat intre parti se poate depune astfel in instanta alaturi de cererea adresata instantei si veti obtine o hotarare care va respecta dorintele partilor si veti fi scutiti in acesta situatie si de taxa de timbru. Merita sa va informati pentru a vedea mai departe ce cale sa alegeti!
Buna ziua
jujabila
buna ziua.tatal meu a decedat si a ramas mama.nu avem sucesiunea facuta sunt eu si inca 2 surori.o sora si mama vor sa iti cedeze mie ..iar cealalta nu.ce este ... (vezi toată discuția)