Buna ziua.
Anul trecut(2008) in luna Martie,am cumparat impreuna cu un prieten ,o casa la curte cu terenul aferent.Ne-am inteles de la inceput ca actele sa fie facute pe numele lui,apoi sa facem parcelarea si sa imi treaca jumatate din proprietate pe numele meu.
Mentionez ca nu am facut nici un act scris,insa avem martori,iar prietenul meu nu neaga ca am avut o intelegere.De asemenea,am platit si eu jumatate din cheltuielile aferente:notar,renovarea locuintei,plus alte cheltuieli efectuate in decursul anului.
Acum,prietenul nu mai doreste sa isi respecte cuvantul dat,si vrea sa ma dea in judecata si sa ma evacueze din locuinta.
Mentionez,de asemenea ca a recunoscut in fata unui organ al MI ca am drepturi la aceasta proprietate.De asemenea,in momentul cumpararii proprietatii mi-a facut un o imputernicire de care sa ma folosesc in problemele care ar fi intervenit,pana la perfectarea actelor.Act pe care l-a anulat ulterior.
Singura mea intrebare este ce sanse am in instanta sa mi se recunoasca dreptul de proprietate si sa nu fiu evacuat?
Va multumesc anticipat
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului.
Eu am chitante lunare platite in numele meu, in care se specifica sumele pe care le-am platit in contul acestei persoane.
Am de asemenea inregistrari audio in care recunoaste in fata unui agent de politie ca am drepturi asupra proprietatii si ca am avut o intelegere.De asemenea politistul pe care chiar "prietenul" meu l-a chemat ca sa ne dea afara de pe proprietate,a spus, in urma audierii variantelor(a mea si a prietenului meu) ca dansul vede clar ca prietenul nostru a vrut sa ne atraga in aceasta afacere numai in dorinta de a ne lua banii si de a scapa mai apoi de noi. In fata politistului ,"prietenul" meu a aratat exact si a explicat cum trebuia impartit terenul in urma intelegerii verbale.
PS eram prieteni de aproximativ 17 ani si este,de asemenea nas de cununie al meu si al sotiei si de botez al fiului meu care ii poarta numele.Dupa cum va dati seama ,nici prin gand nu ne-ar fi trecut sa fie in stare de asa ceva.
Mulţumesc frumos de răspuns. ªtiu ca nu mai pot să devin proprietar pe terenul care mi se cuvine, atâta timp cât am fost aşa de increzători să facem actele de proprietate pe tot terenul pe numele lui, mie facându-mi o procură care îmi dădea drepturi depline asupra acestu imobil, care ulterior a anulat-o, urmând ca dupa aceea să facem parcelarea şi să facem actele pe terenul care l-am plătit, dar doream să ştiu dacă îmi pot recupera banii cheltuiţi şi de asemenea dacă pot cere bani pentru munca depusă la renovarea acestui imobil (placat cu rigips, tencuit, văruit, făcut şi turnat şapă, plus ca materialele de construcţie le-am plătit jumătate jumătate, lucru care de altfel nu îl neagă, plus daune morale pentru suferinţele pricinuite mie soţului şi fiului meu care la data achiziţionări avea 5 luni, acum avînd un an şi 5 luni prin atragerea în această afacere pentru ca apoi să ne dea afara ( mutarea mobilei de la Buc. la 50 km. distanţă, fiul pe care a trebuit să îl luăm cu noi, deoarece nu aveam cu cine să îl lasăm, timp de 1 lună şi jumătate cât s-a muncit la renovarea acestei case; veneam dimineaţa şi plecam seara, soţul meu a trebuit să işi scrifice concediul, pentru a munci la acestă casă etc, eu având probleme de tensiune (hipertensiune) şi stres datorate situaţiilor tensionate la care ne-a expus de-a lungul acestui an, prin încercarea de a ne da afară cu forţa, chemând un agent de poliţie, care de altfel a concluzionat citez:
,, cosider că a-ţi premeditat să îi atrageţi în această afacere, să le luaţi banii, şi să îi daţi afară"
eu dealtfel având înregistrată toata convorbirea.
Cel mai recent răspuns:
Meroiu Daniela , Avocat
21:06, 19 Februarie 2009