Bună ziua. Am şi eu o întrebare. Care sunt opţiunile dacă două persoane cumpără un imobil, actele de vânzare-cumpărare se fac pe numele unuia dintre ei, urmând după aceea să se facă parcelarea şi cedarea a jumătate din proprietate celuilalt cumpărător prin acte de vânzare-cumpărare, dar cel pe numele care s-au întocmit actele de vânzare iniţial, nu mai doreşte acest lucru dorind să rămână el cu tot şi dându-l în judecată pentru evacuare pe celălalt.
Menţionez că celălalt cumpărător deţine chitanţele cu care a plătit jumătatea lui, proprietarul din acte recunoaşte acest lucru, dar mă interesează dacă pe lânga depagubirea cu sumele investite în acest imobil, poate primi şi daune morale deoarece consider că la înşelat atrăgându-l în această afacere luându-i banii şi apoi să îl dea afară, plus ca imobilul s-a renovat de cei doi în proporţie de 50% atat financiar cât şi fizic ( lucrările de îmbunătăţire fiind făcute de cei doi). Aş dori să adaug că la tranzacţia de vâzare-cumpărare în contract s-a trecut o sumă cu 25000 ron mai puţin.
Poate folosi această informaţie în instanţă? Are şi înregistrări în care îi recunoaşte dreptul de coproprietar şi faptul că au avut o înţelegere la achiziţionarea acestui imobil, mărturie la care a fost prezent şi un agent de poliţie local adus tot de el în încercarea de a-l da afară din imobil.
Cu deosebit respect şi mulţumiri anticipate aştept cât mai multe păreri.#-o
Caut avocat
DavidOctavian
Buna ziua.Caut avocat,de preferat in judetul Giurgiu,specializat in drept civil.
Pe data de 3.03.2009 am fost dat in judecata de nasul meu pentru evacuare ... (vezi toată discuția)